Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz az Együtt – a Korszakváltók Pártja a VS.hu kiadójának félmilliárdos jegybanki alapítványi támogatása miatt – közölte a párt az MTI-vel szombaton.

Azt írták, a VS.hu-t és az Origót is kiadó New Wave Kft. a jegybank által létrehozott Pallas Athéné alapítványoktól 501 millió forint támogatást kapott, a cég mögött Szemerey Tamás áll, aki Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére. Ezért az Együtt felszólítja Szemerey Tamást, hogy fizesse vissza a Pallas Athéné alapítványoktól kapott 501 milliós támogatást.

Az Együtt szerint egyértelmű, hogy a Fidesz adóforintokból építi és finanszírozza saját sajtóbirodalmát, és felháborító, hogy ezt úgy teszik, hogy közben saját rokonaikat és családtagjaikat is jól megfizetik.

A Pallas Athéné alapítványok pénteken közleményben jelentették be, hogy – tiszteletben tartva az Alkotmánybíróság döntését – teljesítették az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény által előírt közzétételi kötelezettséget és pénteken valamennyi szerződésük adatait nyilvánossá tették.

A VS.hu ugyancsak pénteken szerkesztőségi állásfoglalást tett közzé, amelyben jelezték, hogy A VS.hu-t kiadó New Wave Production Kft. tavaly Magyarország 2015 munkacímen egy kiterjedt, multimédiás és dokumentumfilmes elemeket tartalmazó programot valósított meg.

"A hazai médiában egyedülálló közszolgálati tartalmak előállítása olyan mértékű ráfordítást igényelt, amelyet pusztán hirdetési bevételeinkből nem tudtunk volna finanszírozni, ezért pályázati úton folyamodtunk forrásokhoz" – írták. Hozzátették, hogy a New Wave Production a Magyarország 2015 programhoz a Pallas Athéné Alapítványokhoz benyújtott pályázatokon nyert el támogatást, ahogyan idei multimédiás projektjeik egy részét is két Pallas Athéné Alapítvány támogatja.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hol lehet megnézni, ezt az 500 milliót érő multimédiás csodavalamit? Ha egyszer a mi pénzünkből csinálták jó lenne látni is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.