Az Index arról ír, hogy az orvosbárókra megy el a pénz. Ezt különösebb kimutatások nélkül is csak az nem sejtette, aki nem járt kórházak, és a kórházi infrastruktúrát piócaként kihasználó „magánrendelések” környékén. Aztán olvasom a reakciókat Sándor Mária, az orvos-korrupció ellen egykor harcot hirdető nővér jobbikos haknijáról. Sokak számára azzal a konklúzióval, hogy a feketeruhás nővér elvesztette a hitelességét. Holott a valós kép, mint annyiszor, alighanem most sem a fekete vagy fehér, hanem a fekete és fehér választékából áll. Az egyik oldalon szinte biztosan ott van az a rétege az egészségügynek, akinek nem érdeke egy egészségügyi reform. Akik haszonélvezői a jelenlegi zsarolós-kontraszelekciós rendszernek. S akik nem most, hanem évtizedek óta remekül élnek abból, hogy életekbe kerülő aránytalanságok vannak az orvostársadalmon belül. Ez ellen fellépni, alulról megbontani, pont olyan szélmalomharc lehet, ahogy a hasonlóan felépült akadémiai rendszert nem lehet egy...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rdos
Az eredetiből idézek. "...mert a hiperhierarchiák, ha elég hosszú ideig állnak fenn, kontraszelektálódnak."

Már bocsánat, de nem kontraszelektálódnak hanem kontraszelektáltatták őket.

A mintázat az élsporttól a bróker botrányokig mindenütt azonos. Alázás, embertelenítés, cseléd sors, plusz egy kis lopás a kontraszelektálódottak részéről, az ellenszegülővel szemben szakmai szervezeti ha nem elég titkosszolgálati és ha ez sem elég szervezett alvilági nyomás. A politikai felépítmény látszata mára pedig demokráciának is alig nevezhető, tartalmában pedig (kormány)rendeleti kormányzás 1919-től a mai napig. Talán ha volt egy kis fehér közjáték, de akarnokság éppen akkor is volt elég.

A demokrácia eszményének magasztos terjesztője, új szövetségi rendszerünk feje, hogy mindenki értse mai főnökünk számára ez a (nem is poszt)bolsevista többpártállami abszurdisztán megfelel. Pedig ha a saját üzletükről van szó pontosan látja, "ragályos beteg", USA beutazás számára tilos (kitiltott 6-ok).
GeoCravker
@rdos: Természetesen nem vitatom, hogy külső nyomással a kontraszelekció gyorstíható, és akkor igaz amit írsz: "Már bocsánat, de nem kontraszelektálódnak hanem kontraszelektáltatták őket. "
Másrészt a hiperhiearchia, az az olyan rendszer, ami teljesen hierarchikus és alternatívamentes, törvényszerűen kontraszelektálódik. Magától, ha úgy tetszik.
mert az előrejutás a már ott levők kezében van, aki magánál jobbat nem vesz fel, és nincs alternatíva, mert MTA-ból magyar egészségügyből egy van. Nem tudsz elmenni egy alternatív néphadseregbe sem, csak, ha az országot is elhagyod.
Ami látszik is a tehetségek elvándorlásán a tudományban, az egyetemi szférában, az eü-ben. Miközben itt marad a beágyazott megzsírosodott gerontológiai szakosztály.
rdos
@GeoCravker: Persze hogy a főni a hozzá hasonló, de lehetőleg butábbat választja utódjául (míg tisztességtelenségben megőszülve fényes nyugdíjba nem vonul addig meg ne buktathassa a kis táskahordó).

Az észtek negyed százada mindent, ismétlem mindent ami 1pártállami volt kidobtak. Ugyanis a létezett szocializmus, az valójában bolsevizmus volt, aminek a lényege a terror (saját törvényeit sem tartotta be) és a lopás (erre a célra, na ki által szervezett alvilág), ja és a jutalékot le kellett jattolni a központnak (kágébé). Itt jön be a korábban el nem szakított moszkoVitya, újabban atlantista szál (póráz).

Struktúrákat, szakikat törvényeket. Mindent kidobtak, illetve mindent kidobhattak. Nekik szerencsére engedték. Akkor az 1 főre eső GDP-jük a mienknek a fele volt. Lassan 5. éve ebben a mutatóban leelőztek minket. Még pár év és a mienké lesz az övék fele.

Nem látok más utat, követnünk kell távoli rokonaink példáját.
GeoCravker
@rdos: "Nem látok más utat, követnünk kell távoli rokonaink példáját. "
Nincs ebben vita köztünk :-)
rdos
@GeoCravker: Már csak az a kérdés, mikor jutunk el egyre többen, jut el a túlnyomó többség eddig a felismerésig. Remélem mihamarabb.

Onnantól kezdve ugyanis teljesen mindegy mit engednek nekünk. Ha egy politikus azt tapasztalja hogy sugár irányban menekülnek előle az utcán emberek akkor csak elfilózik azon, hogy akkor mi van, ha mind az ellenkező irányban futnának mondjuk körömcsattogtatva? Mert az biza szó szerint arcpirító lenne.

Egyébként biztos vagyok benne hogy nem minden mai politikus gazember (pl nekem Ángyán prof hitelesnek tűnt, azt képviselte kormányon is mint ellenzékben - a programjukat), de a praktikum emellett az egyszerű módszer mellett szól. Pont azok fognak a legkevésbé ellenkezni akik megérdemelnék hogy maradjanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.