Pár napja kiderült, hogy a VS félmilliárd forintot kapott a jegybank alapítványaitól, utána pedig főszerkesztő magyarázkodott emiatt egy kreatívos interjúban.

Szombat éjjel a portál újságírói közleményt adtak ki:

Az MNB alapítványai által közzétett adatok minket is megleptek és megdöbbentettek. Hogy vannak támogatott projektek, azt csak az azokban résztvevő újságírók egy része tudta, de ezek nagyságrendjével ők sem voltak tisztában, mint ahogy azzal sem, hogy több alapítványtól is érkezik pénz.

A munkánkat éppen ezért mindez nem befolyásolhatta. A vs.hu minden cikkét, beleértve a támogatott projekteket is, vállaljuk. A cikkek tartalmába, beleértve a támogatott projekteket, senki nem szólt bele, és ezt nem is lennénk hajlandók elfogadni. Ezt megerősítendő, az elmúlt 24 órában a tulajdonostól garanciát kértünk a jövőbeni tartalmi függetlenségünkre is, amit meg is kaptunk.

A kiadó pénzügyei nem tartoznak a szerkesztőségre, de az átláthatóságért küzdő újságírókként nem tudunk egyetérteni azzal, hogy tudtunkon és az olvasóink tudtán kívül kapott támogatásokat. Ennek megfelelően a továbbiakban kérjük a kiadótól ezeknek a transzparens kezelését.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Most gondolkodhatnak, hogy ők valóban bolsevikok-e vagy csak valaki átverte őket.
coni
Nem a VS az egyetlen "független" media ahol még nem tudják az alkalmazottak, hogy már régen kivásárolták, így ez "garanciát kértünk a jövőbeni tartalmi függetlenségünkre is, amit meg is kaptunk" nem túl életszerű.
Desischado
Ha egyszer kiborulnak a csontvázak a fidesz szekrényéből, lesz még min csodálkozni! Égnek fog a hajunk állni ettől a sok vérlázító mocsokságtól!
Toby
Na, lássátok feleim szümtökkel, hogy mire alkalmasak az MNB-s alapítványok ? Ez a lényegük, ezért hozták létre, kertek alatt nyomatni a lét, ellenőrizhetetlenül !
Ezért "vesztette" volna el az alaptványok pénze a "közpénz jelleget" !
A szemetek álljon meg és cirógassa a szemfedél !
Fradigege
Ma jöttem haza Berlinből. Van északra egy koncentrációs tábor(Sachsenhausen). Na azt újra beüzemeljük és ilyen matolcsy féléket ott elszállásoljuk.
karma1
Szegeny ujsagirok... Kuzdottek az atlathatosagert, es az most jol visszautott nekik... De igen gerincesen valaszoltak erre: otthagyjak ezt a kocerajt. Hat persze, hogy atjott a zse'. mind az 500 millio, csak eppenseggel a szemereynek a bankszamlajara, nem az ujsagirokeira...
Van meg kepe eltolcsinak elomereszkedni az irodajabol? Nem fel, hogy agyonverik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.