A DK figyelemfelhívó futást tartott Felcsúttól a budai Várig, ahová Orbán Viktor készül berendezkedni. A váltófutás végállomásán, a Várban Varju László képviselő kitűzte az ellenzéki párt zászlaját.

Varju László, a párt alelnöke, független országgyűlési képviselő abból az alkalomból tartott sajtótájékoztatót vasárnap a Dísz téren, hogy a napokban munkálatok kezdődtek az egykori Karmelita kolostornál.

Közölte: tiltakoznak az ellen, hogy "több száz milliárd" forintot költ el a kormány látványberuházásokra. Hozzátette: a Vár látványosságai inkább a látogatóknak, a turistáknak szólnak, mint a miniszterelnöknek.

Hangsúlyozta: azt a pénzt, amelyet a várbeli építkezésekre fordítanak, el lehetne költeni a gyermekekre, a trafikosok kártalanítására, a korrupció elleni harcra, az oktatásügyre, a nők jogainak érvényesítéséért, a nyugdíjasokért, a "kisemmizett" gazdákért és az egészségügy helyzetének javításáért.

A DK vasárnap Felcsútról a Várba rendezett maratonfutást azért, hogy felhívja a figyelmet: Orbán Viktor miniszterelnök a Várba "akar beköltözni". A párt aktivistái "Felcsútról a Várba! Vesszen a zsarnok!" feliratú pólóban futottak.

A mintegy 15 DK-s aktivista részvételével megtartott sajtótájékoztató végén a politikus kitűzte a DK zászlaját az egykori Karmelita kolostornál az építkezés kerítésére, a rendőrség azonban nem nézte tétlenül, és pillanatok alatt levetette a képviselővel a lobogót. A DK egyébként hétfőn fél öttől "Vesszen a zsarnok!" címmel tüntetést tartanak a miniszterelnök Várba költöztetése ellen.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Már régen keményen fel kellett volna lépni ez ellen a rablóbanda ellen! Legalább a DK csinál valamit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
@Desischado: ! Olyan valaki kellene , aki megmozdítaná az embereket ebből a tespedtségből amiben vannak !
Desischado
@kkalman: Dehogyis felejtem! Köszi, hogy szóltál!
@bence: Igazad van, de hol van ez a valaki? Már annyira várom, mint a Messiást!
laszlobihari
@verum: Igazad van, csak az a baj, hogy a leendő "királyunk" már kisajátitotta a magyar zászlót magának, így a DK-ás zászló is elviselhető a kolostor homlokzatán.
verum
@laszlobihari: - nem, én így sem tartom jónak. A magyar zászlót meg nem lehet kisajátítani. Nem kellene követni a jobbikosok tempóját, hogy akkor a sávos zászló, csakhogy meg legyen különböztetve a magyar a magyartól.
bence
@Desischado: ! orbán és a fidesz , egy embertől fél ! Az pedig Gyurcsány ! Tudom , sokan felhörkennek ezen , de Ő az egyetlen aki szembe mer szállni velük ! Természetesen ez csak az én véleményem ! Ám ha volna jobb ötlete másoknak , azt szívesen támogatom !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.