Személyi jog megsértésének megállapítása érdekében 63 gyöngyöspatai roma tanuló indított pert felperesként a település önkormányzata, a helyi Nekcsei Demeter Általános Iskola és a Klik, mint alperesek ellen – írja a Heol.hu.

A roma diákok azt kérik, a törvényszék állapítsa meg, hogy az alperesek megsértették az egyenlő bánásmódhoz fűződő jogaikat, mert őket nemzetiségi hovatartozásuk miatt elkülönítették, s számukra alacsonyabb minőségű oktatást nyújtottak.

Hatvanhárom cigány tanuló perli az önkormányzatot, a helyi iskolát és a KLIK-et is

Kérik a keresetet indítók azt is, hogy a bíróság kötelezze az alpereseket félmillió és 4,5 millió forint nem vagyoni kártérítés, s kamatainak a megfizetésére.

Az Egri Törvényszék már két tárgyalást is tartott az ügyben a napokban – közölte dr. Snellenperger Judit, a törvényszék sajtószóvivője.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Cigánylány tépkedi az akáclevelet...
8 évesen: szeret - nem szeret, szeret - nem szeret...
10 évesen: eljön - nem jön el , eljön - nem gyön el...
12 évesen: megjött - nem jött meg, meggyött - nem gyött meg ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
Ha elmaradtak a tanulásban, hogyan tudták kiszámolni, hogy 4,5 millió forint+ kamatai kártérítés jár nekik?
Megint kibukik az, hogy mik a jogaik, mi az, ami megjár nekik. Aki felbujtogatta őket, az kifelejtette, hogy a jogokhoz kötelesség is jár.
Mindjárt az első: a tanuló köteles részt venni a tanórákon, és köteles oda felkészülten menni.
Köteles az iskolában megfelelően viselkedni, tanárainak és társainak a tiszteletet megadni.
perfekt
A világon nincs még egy olyan ország,ahol fizetnek azért,hogy a gyereke iskolába jár!Szapora népség, megoldják,országunk népszaporulatának növekedését is ,és gondtalanul élnek ,mert alanyi jogon-mindent ingyen megkapnak.Ez az igazi,szegregáció! És még így is mindennapos,a követelés,miszerint felzárkóztatásuk problémás!Érdekes milliárdokat lopnak el, a tesók,majd kijelentik,bizony ők azt vissza nem fizetik--de államunk és pártunk prominenseinek szempillájuk sem rebben!
sokanvagyunk
Számtalan, "cigány" szóval kezdődő szóösszetételünk elfogadottá, ismerté vált, mígnem oly mértékben sikerült leamortizálniuk ezt is, hogy lassan már azt sem tudják, minek nevezzék magukat.
Mézike
@ziziplanet: nekem inkább a saját gyerekem az első. És ha történetesen nem abban az iskolába dolgoznék , talán pofán is vertem volna a nagy marha kölykét. 24 éves 170 centi + vagy hatvan kiló kis fiúcskáról van szó. Az én fiam és a többiek is vasággyal jó ha vannak 40 kilók a maguk 150-160 centijével.
Tudod mit? letojom mi lesz vele. Elég nekem a saját három gyerekemet nevelgetni, terelgetni.
Törölt felhasználó
@Mézike: Nyilván a gyereked az első, de ez nem működik, hogy ne legyen a szemem előtt a probléma és akkor nem lesz, így vissza fog köszönni 18 évesen is, 25 évesen is, stb ezt kéne megérteni. Úgye nem vagy pedagógus, abban az iskolában?:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.