KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! Magyar szakemberek húszéves kutatómunkája áll a legújabb kullancs elleni szer mögött, mely jó eséllyel már jövő évtől elérhető lesz bárki számára. következő cikk A VILÁGBAJNOK 10 KEDVENC DIÉTÁS HÚSPÁCA előző cikk GYÖNGYVIRÁGOT EVETT KÉT KISGYEREK – AZ INTENZÍVRE KERÜLTEK 2016. 04. 25. 34 0 0 „Egy csodálatos lehetőség, hogy kullancsokat pusztítsunk mikroszkopikus méretű gombákkal. Azok a kullancsok, amelyeket a gombafajainkkal megfertőzünk, úgy néznek ki, mintha sajtkészítmények lennének, teljesen behálózza őket a gomba fonala és átalakítja az anyagukat. A gomba elterjed a kullancs testében, és felfalja azt” – magyarázta az eljárás működését Bózsik Béla Pál, az Országos Környezetegészségügyi Intézet nyugalmazott főorvosa az Inforádióban. Magyar szakemberek húszéves kutatómunkája áll a legújabb kullancs elleni szer mögött, mely jó eséllyel már jövő évtől elérhető lesz bárki számára.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@nemkati: Haaat, ha ugyik a tudosok, akkor remelem, hogy csak a kullancsot tartjak az etlapjukon... :o))) Az elmult 20 evben biztos kiszurtak volna, ha ezek a gombak mast is ennenek...:o)))
karma1
De jo hir ez! Rengetegen szenvednek a kullancs csipestol, ami a Lyme kort is terjeszti...
Remelem, hogy jo aron lehet majd kapni, mindenki szamara elerheto lesz ez a szer... Bar nem egeszen vilagos az alkalmazasa...
nemkati
@karma1: Ja, csak nehogy mást is bekebelezzenek a kullancson kívül.
karma1
@nemkati: Haaat, ha ugyik a tudosok, akkor remelem, hogy csak a kullancsot tartjak az etlapjukon... :o))) Az elmult 20 evben biztos kiszurtak volna, ha ezek a gombak mast is ennenek...:o)))
verum
Most már csak az a kérdés, hogyan jut a kullancsba a gomba.
Ha permetezésként, akkor más élőlényre is káros. Én meg be nem oltatom magam ilyennel!
Peller Anikó
Az alkalmazása egyszerű, beveszed és bomba nő a hasadba. Akarommondani goombaaaa.

Szóval mindig kérdéses, hogy miminden mást falhat fel egy új csodaszer, de legyen igazuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.