Végre valaki kimondta: be kell tiltani az illegális tevékenységeket. Semmi keresnivalójuk az országban!

A tüntető taxisok érvei mindenkit hazavágtak

Fotó: 444.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Az orbáncrezsimet azonnal be lehetne tiltani !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Az orbáncrezsimet azonnal be lehetne tiltani !
bencemacska
De ugye nemcsak a taxi közlekedésben, hanem mindenütt?!
Kezdjük mindjárt a kuszaszemnél!
verum
Az Uber nem illegális, adózik és komoly feltételeknek felelnek meg, amiknek taxis nyomába nem ér!
Az illegális tevékenység meg az, amikor a taxis nem ad számlát és hiéna módjára lerabolja kül- és belföldi turistát egyaránt.
Azt hiszem, soha nem látott népszerüségnek fognak örvendeni az uberesek, sokan mennek hozzájuk. Meg is érdemlik.
tothjani
Tiltsák meg a Taxisoknak az illegális drogforgalmazást.
Lehet hogy nem mind árulja, de sok elszállítja az utast a forgalmazóhoz ha kéri
wagabund
ez már akadémiai székfoglalónak is elmegy..
verőce21
Utálja mindenki ezeket a tanulatlan, otromba csalásokra hajlamos, fuvaros hiénákat.
cs.n.
A levegő legyen átlátszó!
A víz legyen folyékony!
Az illegális dógokot tíccsákbe!.
karma1
@verum: Egeszen biztos, hogy ugyanarrol az Uber-rol irsz, mint akik ellen a taxisok tuntetnek? En sarga taxit vettem igenybe tobbszor is a ferjemmel tavaly nyaron, es egyetlen egyszer sem csaptak be, a legrovidebb uton vittek oda, ahova kertem. (Rendkivul jol ismerem Budapestet, a kulso keruleteivel egyutt, engem eleg nehezen tudnanak atvagni). A ferjem egy kukkot sem beszel magyarul, a taxisok ENNEK ELLENERE nem nyultak le, nem eltek vissza a helyzetunkkel, azzal, hogy jol le is lehetett volna huzni bennunket. A taxikat telefonon rendeltuk.
Nem tudom, hogy egy uberesnel mibol derul ki, hogy magasabb kovetelmenyeknek felel meg, mint egy hivatasos taxis, miutan semmifele megkulonboztetest, vegzettseget nem lehet eszlelni naluk? Na es hogy allnak a balesetbiztositassal? Mert a hivatasos taxisoknak nem csak az autojukat kell minden ellen biztositani, de az utasukat is, minden eshetosegre, meg egy halalos baleset eseten is...
Meg nem fordult volna a fejemben, hogy uberest hivjak sarga taxi helyett. Igaz viszont, hogyha egy sarga taxis megprobalt volna atvagni, tudtam volna, hogy hova forduljak, az Ubernel ki a felugyeleti szerv, ahova panasszal fordulhatok?

Ezek csak kerdesek es az en sajat tapasztalat utani velemenyem
verum
@karma1: - először is, uberesnél nincs apelláta, a bankkártyáról leszedik a fuvarköltséget, nincs lehetőség csalásra, készpénz nincs, a bankszámlaszám meg mindent elárul. Taxisnál a jatt marad a zsebben. Ez már eleve becsapás, nem? Taxis is annyiféle van, ahány ember.
Viszont uberesről még nem hallottam, hogy taxist vert volna, mert az dolgozni akart, a fordítottja meg megtörtént nem is egyszer.
Olvasd el ezt, aztán dönts tetszésed szerint:
vs.hu/gazdasag/osszes/uber-vezer-interju-0217#!s4
eszegfu
@verum: Én inkább az adózási oldalát nézem (a verést én is elitélem, mert senkinek sincs joga "itéletet végrehajtani", főleg ugy, hogy az csak a sajátja!)... Az tény, hogy az Uber bp-i irodáját, mint fiók telephelyet bejegyezték M.o-n és adózhat is valamennyit (ez nem lehet nagy, hiszen majdnem csak reklámtevékenységet végez, aminek csak kiadása van, nem bevétele + az az 1-2 fő alkalmazott utáni tb járulék), de a fuvarok 20 %-a után az anyaországban adózik. És itt jön az, hogy az uberező fuvarozóknak kellene valamilyen vállalkozási formában adózniuk (járulékolni + SZJA, vagy társasági adó, stb.), és ezért az Uber nem vállal felelősséget! Vagyis szerintem ott van a különbség, hogy amig egy m.o-i taxis cég csak vállalkozói adószámmal rendelkezőkkel köt szerződést, addig az Uber ezt nem "vizsgálja" (tulajdonképpen én, vagy akár egy cég bármilyen szolgáltatásra csak adószámmal rendelkezővel köthetek szerződést, különben én is csalást követek el, mint pl. az orrgazdák). Van egy ismerősöm, aki csak az első balhéig uberezett, mert a fuvar 80 %-a, ami járt neki az a zsebében maradt, mivel nem adózott utána, tehát "illegálisan", "feketén" dolgozott. Ezek kiszürése pedig a Nav feladata lenne... ahogy nézik az internetes portálokat, a hirdetéseket és ennek alapján mennek ki "operativ" csoportjukkal a helyszinre, ugy az illegálisan uberezőket is meg lehetne találni.
verum
@eszegfu: - a fuvarozók vállalkozók és itthon adóznak. Itthon keresik meg a pénzt és itthon költik el.
Hogy egy vállalkozó milyen tisztességgel adózik, azt meg vizsgálja a Nav. Nem csak uberes vállalkozó van, aki csalhat adót.
A konkurenciának én örülök - hiszen magyar embereknek ad pénzkereseti lehetőséget. És a fuvart igénybe vevő részéről sokkal kedvezőbb körülmények között.
Sok taxis mehetne inkább dolgozni, semmint hiénaként lerabolni a kedves utast!
verum
@eszegfu: - még valami. Végre egy kicsit felrázza a mi poshadt pocsolyánkat. Mert senki nem tartja vissza az illetékeseket, hogy valami hasonló felállást hozzon létre taxi ügyben, ahol nem vízfejet növesztenek, hanem minden hatékony.
Mert ha a külföldinek megéri, hogy idehaza olcsóbb fuvardíj mellett is üzemeltet és nyeresége lehet, akkor nekünk miért nem?
eszegfu
@verum: Persze igazad van... igyekeznek kikerülni az adózást! De, ha van adószámuk a vállalkozásoknak, akkor már a járulékot nem tudják "lecsalni" (ami legalább a gar. bérminimum 47 %-a SZJA nélkül - szerintem pont ennek bevallása és megfizetése miatt olcsóbb az Uber), max. a többi adóval trükköznek. A verseny tényleg jó, de ahogy irtam már: azonos feltételekkel! Azért kiváncsi lennék: vajon hány uberezőnek van vállalkozói adószáma... Összegezve: én nem tenném "tüzbe a kezem", hogy minden uberes adószám tekintetében tiszta, ami viszont a taxisoknál 100 %. Sajnálom, de ebben a hitemben megingathatatlan vagyok, mert tudom tapasztalatból.
verum
@eszegfu: nem értem miről beszélsz. A taxisoknak van adószámuk, szerinted nem csalnak benne? A bevételt az uberesnél nem lehet egyszerűen lecsalni, tehát az adózást sem. A vállalkozó jövedelme nyitott könyv, nem úgy mint a taxisé, vagy bármely más magyar vállalkozóé. Olvasd el végig, alaposan:
vs.hu/gazdasag/osszes/uber-vezer-interju-0217#!s4
verum
@eszegfu: - még valami. Ha egy szolgáltatónak te számla nélkül fizetsz és így olcsóbb, az nem zavar???
eszegfu
@verum: 9:47 Zavar!! És tudom, hogy hihetetlen: de én mindig csak számlára fizetek. Egyébként valahogy ugy érzem: ha nem értek Veled egyet, akkor "átmész" egy kicsit provokáló agresszivba...
verum
@eszegfu: - én meg úgy érzem, ha ellenérvem van, azt provokációnak veszed.
Nos, az uberes minden esetben elszámol a bevételével. Úgyhogy egy taxisnak adott jatt jobban kellene hogy zavarjon, mint a legálisan működő uberes.
verum
@eszegfu: - még valami. Az ubereseknek nagyságrendekkel jobban van veszélyben a megélhetésük, mint a taxisoknak. És ők is magyar emberek, magyar vállalkozók!
eszegfu
@verum: 9:46 Elsőre is elolvastam figyelmesen a linket! Ugy látszik nem tudom kellően megfogalmazni. Az adó nemcsak ÁFA-ból, SZJA-ból, és társasági adóból áll, hanem a bruttó bérek utáni (SZJA nélküli) 47 %-os TB járulékból is! Tehát hiába kapják a számlájukra a dijazásukat, mivel azt nem mint vállalkozók, hanem mint magánszemélyek kapják, igy azután ezt a TB járulékot, sőt az ÁFA-t sem fizetik (tehát ezt az adót "csalják" le adószám nélkül). Max. SZJA-t fizetnek, ha egyáltalán bevallják, mint egyéb önálló tevékenységet.
verum
@eszegfu: - node könyörgöm, az uberes sofőr nem kap bért, miért fizetnének utána adót? Mint vállalkozó fizet meg minden mást!
eszegfu
@verum: Pontosan ezt mondom, hogy NEM vállalkozók, mert nincs vállalkozói adószámuk...ettől még magyarok!
verum
@verum: - Mészáros az alvállalkozói után mennyit fizet bruttó bérfizetés miatt?
verum
@eszegfu: - inkább ne, mert úgy látom, tényleg bántásnak veszed a véleményem. Privátban sem lenne másként.
eszegfu
@verum: Sajnálom... szerettem volna bővebben leirni, mert ez a munkám és nagyon nem érted a különbséget, de lehet én magyarázok rosszul... Legyen igazad annak ellenére, hogy nem ismered az adótörvényeket, amely sokszor szembemegy az ember logikájával és az ésszerü érveivel.
verum
@eszegfu: -"nem ismered az adótörvényeket, amely sokszor szembemegy az ember logikájával és az ésszerü érveivel. "
No látod, ezért drukkolok én az ubereseknek!
kukac50
Egyenlő munkakörökben egyenlő feltételeket kell törvénybe hozni!
Ez nem csak a taxisokra,minden munkakörben csak úgy igazságos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.