Szávay István a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője ma délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nem indul a Jobbik alelnökválasztásán. A képviselő azonban tovább dolgozik a párt nemzetpolitikai kabinetvezetőjeként, a Jobbik külhoni magyarokkal kapcsolatos politikájáért a jövőben is ő lesz felelős – írja közleményében a párt.

Minden jobbikos közös felelőssége, hogy a pártban kialakult helyzetet kezeljék, ebben osztoznak a középvezetők, a teljes tagság, de még az aktív szimpatizánsok is, a legnagyobb felelősséget azonban mégis a párt vezetői viselik. Szávay egy hét elteltével úgy gondolja a kialakult helyzetben az igazságkeresésnek már nincsen helye, tele van a csatatér olyanokkal, akiknek igazuk volt.

A képviselő szerint azt, hogy Vona Gábor helyesen döntött-e, amikor ezt a párt nyilvánosságát kétségkívül megosztó és a közbeszédet tematizáló döntést meghozta, azt nem most, hanem majd 2018-ban kell megvitatni. A Jobbik elnöke kitart a döntése mellett, ehhez minden joga megvan a pártalapszabály értelmében és Vona Gábor ezzel egyszemélyi felelősséget vállal a párt 2018-as választási győzelméért.

Szávay mai sajtótájékoztatóján elmondta, tisztában van azzal, hogy ebben a helyzetben sokan iránymutatást, még többen felelős magatartást várnak tőle, de nem mindenki ezt a bejelentést szerette volna hallani. Támogatóit arra kérte, hogy a nemzeti radikalizmus ügye iránt érzett felelősség érdekében fogadják el döntését. Elhatározását egyedül hozta meg, és azért döntött így, mert szerinte ez az egyetlen helyes lépés, azzal együtt is ezt tartja helyesnek, hogy ezt egyébként Vona Gábor egyiküktől sem kérte. Szávay megnyugtatta azokat is, akik szerint a nemzeti radikalizmus értékvilága kiszorul vagy kevésbé lesz hangsúlyos a Jobbikban, a politikus szerint ettől nem kell félni. Mint elmondta, a Jobbik alapításakor megfogalmazott értékeknek a pártban továbbra is helye lesz, helye kell, hogy legyen.

A Jobbik leköszönő alelnöke végül kiemelte, hogy nincs szó radikális-nem radikális törésvonalról, ezt jól mutatja jövendő elnökségben helyet foglalók személye is. A nemzeti radikalizmus jövője érdekében nem adhatjuk meg a lehetőséget sem arra, hogy elveszhessen vagy meginoghasson mindaz, amelyben millióknak a hite, tízezreknek az elmúlt években végzett munkája fekszik. A képviselő a továbbiakban is azért fog dolgozni, hogy a Jobbik 2018-as választásokat megnyerje, hogy Magyarországot fel tudja emelni abból a kilátástalanságból és nyomorból, amibe az elmúlt 25 esztendő, és abból a félelemből, amibe az elmúlt 6 év taszította – áll a közleményben.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mindenkinek igaza van. Valóban Vona magára vállalta ezzel a 2018-as eredményességet. Szerintem lassan csomagolhat.
Vosztok
Gyalázat amit Vona most csinált! Sztálin és Rákosi nyomdokaiba lépett. Kirázott a hideg Novák baromságaitól (megafonos duma aparlamentben..), egy hisztis éretlen kisgyerek színvonalán "politizált"? Úttörő örsvezetőnek is alkalmatlan lenne, de MEGVÁLASZTOTTÁK!!! Eddig Vonával voltam, de most azt mondom, hogy EL KELL TAKARODNIA Jobbikbó!!! Nem elnök nem lehet tovább, hanem TAG sem!
Amit akar a pártból faragni, az egy Fidesz 2.. Arra semmi szükség!
Vosztok
@köhögő bolha: Bár már elcsépelt, de tökéletes telitalálat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.