Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki annak az 597 ezer eurónak a nagy része, amelyet a Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök érdekeltségébe tartozó AssistConsult Kft. 2007-2008-ban tanácsadásért kapott a korrupciós vádakkal illetett Alstom francia járműgyártótól, tudta meg az ügyben eljáró magyar nyomozóktól a Magyar Idők.

A lap szerdai számában hivatalos forrásra hivatkozva azt írja, a francia vállalat 2007 márciusában és 2008 januárjában két részletben összesen 597 ezer eurót utalt az AssistConsult Kft.-nek. Ez a társaság szinte a teljes összeget továbbutalta a volt miniszterelnök családi cégének, az M. P. Európa Tanácsadó Kft.-nek; a pénz nagy részét ezután több évre befektették.

Ebből az összegből 2010 januárjában ismeretlen jogcímen több mint kilencmillió forintot utaltak Medgyessyné Csaplár Katalin számlájára. Ezt követte október 29-én további 60 millió forint.

A Magyar Idők cikke szerint 2011-ben ismeretlen jogcímen több mint 46 millió forinttal növekedett Medgyessyné magánszámla-egyenlege.

Medgyessy Péter kedden elismerte kapcsolatát az Alstommal; szerinte “a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke”. Bár hozzátette, szerinte ez csak terelés az MNB-s költések miatt.

Az Alstom ellen Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt – emlékeztetett a lap.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

evacica
Érdekes ha a fidesznél kipattan egy óriási botrány rögtön előhúznak a másik oldalon valamit! Én azért kíváncsi lennék arra is, hogy a Grippenek vásárlásánál, ahol szintén nyomoztak na nem nálunk, ha nem külföldön megvesztegetés miatt, nálunk kinek a bankszámláját növelte ez az üzlet?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Az utolsó magánszlára utalás 2010 októberében volt...tehát a 2007. évi pénzmosás és terrorizmus megelőzésére vonatkozó törvény már hatályban volt. A bankoknak eleinte 1, majd 2 milliós pénzmozgásról kellett jelentést tenniük a Nav felé. A törvény bevezetésekor minden bankszámla tulajdonosnak személyesen "igazolnia" kellett magát a bankban, különben a számláját befagyasztották. Nem tudom történt büncselekmény az átutalásokkal kapcsolatban, vagy sem, de az biztos: tudniuk kellett a hatóságoknak erről a pénzmozgásról is! Miért csak most "találták meg" ezt a gyanus mozzanatot?! Ha ez büntettnek minősül, akkor akik eddig elhallgatták, akkor azok bünrészesek.
glorianna
Álljon meg egy pillanatra a temetési menet! Milyen beosztása-funkciója volt Medgyessynek 2007-2008-ban? Abban a helyzetben volt, hogy "csak egy szavába kerüljön" az Alstom-szerződés megköttetése? Vélhetően ekkora honorárium valós munkáért járt, a számlák kiállítása teljesítési igazolás alapján történt, tehát elvileg minden szabályos. Egyébként pedig összegszerűen pitiáner, még ötöde sincs pl. annak a milliárdnak, amit a nemzeti gázszerelő egyszerűen elfelejtett.
Rumcájsz
Miért nincs nálunk korrupció ellenes hivatal?
wagabund
azt mondta a hírolvasó, hogy Medgyessy a 106 milliót a neje szülinapi ajándékának szánta...rendben, ezen már tud valami apróságot venni..
..de ...az is elhangzott, hogy a titkosszolgálatok szerint összesen kétmilliárdot utaltak át a metróért, mint kenőpénzt...

tessenek mondani hol a maradék? illetve pontosabban kinél?
már nagyon úgy néz ki, hogy ez tényleg kenőpénz...

na, kin kezdi a fidesz a leszámolást?

lehet tippelni.
eugen4402
Az Alstom 2 milliárdjából 1/20 rész már világos, hova került. A másik 19/20-ról ne tessék kérdezősködni, mert az exmin.elnök határozottan kijelentette: "senkinek semmi köze hozzá!" Tanácsadó nálunk azt jelenti: kenőpénz-kapó.
Beszélgessünk inkább a Gripen beszerzésekről...
nezelodo
Ahogy én visszaemlékezek, elég nagy akadályokat gördített az akkori közlekedési hatóság az Alstrom szerelvények engedélyeztetése elé. Volt ott minden, a hazai szabványnak nem megfelelő, a szoftver újdonsága, a fékek alkalmatlansága, stb. Aztán jött a választás, meg az elsöprőék, és jött az új, most már Nemzeti Közlekedési Hatóság, és láss csodát, pikk-pakk, egyszerre megfelelt, s nemzetileg megfelelő lett a szerelvény és az irányítása, és üzemelhetett azonnal. Ez lehet, hogy egy másik bankszámla piszkálgatása esetén derülhet ki, de csak ha fizettek azok tanácsadási díja után közterheket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.