Ahhoz égnek és földnek össze kell szakadnia, hogy ez bekövetkezzen - ezt mondta nevetve a Népszabadság tudósítójának Orbán Viktor, amikor az újságíró arról kérdezte, megingott-e Matolcsy Györgyben a bizalma az MNB alapítványainak elképesztő pénzszórásai miatt – írja az Index.

Orbán azt is elmondta, hogy a magyar alkotmány és a nemzeti bankról szóló törvény garantálja a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét. "Ezt én tiszteletben tartottam, és most is tiszteletben tartom. Ezért nem foglalkozom ezzel a kérdéssel" – felelte.

Az újságíró erre közbevetette, hogy mégiscsak kellett foglalkoznia vele, hiszen az Alkotmánybíróság visszadobta és meg kellett változtatni, mire a kormányfő erre azt mondta: "Igen, de mi alkottuk meg a nemzeti bankról szóló törvényt is. Törvényt kell alkotni".

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Persze, hogy élvezi a bizalmát, hiszen amit Matolcsi teszt, azt az ő tudtával és beleegyezésével netán utasítására teszi.
Matolcsy eltávolítása komolyan veszélyeztetné Orbán Viktor pozícióját.
Nincs más választás együtt "harcolni" vagy együtt elbukni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rosalinda57
@bence: Remélem, hogy történik valami, mert most már egy kicsit mindenki sokallja az MNB körül történteket. ( Gazdasági szakértők, pénzügyi szakemberek, no meg az Európai Bizottság is vizsgálódik. Egyszer majd csak vége lesz már a túlkapásaiknak !)
evacica
Madarat tolláról, embert barátjáról! Hasonló a hasonlónak örül! Mind a kettő gátlástalan!
panellproli
Remélem hamarosan együtt röhögnek a rácsok mögött
bence
@rosalinda57: ! Bárcsak igazad lenne !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.