Huszonkétmilliárd forintos lesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetése jövőre a 2017-es költségvetési törvényjavaslat szerint, amelyet kedden késő este hoztak nyilvánosságra az Országgyűlés honlapján.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetésének háromnegyedét, 15,59 milliárdot a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra szánnak.

A kabinetiroda működési – személyi és dologi – kiadásai több mint négymilliárd forintot tesznek ki, beruházási kiadásai pedig további negyedmilliárdot. Ezen kívül a Magyar Foundation of North America támogatása 612 milliós, a kormányfői protokoll félmilliárdos, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal kiadásai mintegy 400 milliós, a "Tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése" pedig 300 milliós tétellel szerepel a Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetési fejezetében.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda 2015 októberében jött létre a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésére benyújtott kormányzati törvénymódosítások megszavazásával, a harmadik Orbán-kormány tizedik, általános politikai koordinációért felelős tárcájaként. Élén miniszteri rangban, a kormányfő kabinetfőnökeként Rogán Antal áll. A Miniszterelnöki Kabinetiroda felel egyebek mellett a kormányzati kommunikációért.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Ha igaz lenne, hogy jobban élünk, mindenki saját bőrén érezné és nem kellene kiplakátolni ... Kelet-európai rendszerváltás éllovasából, Európa mélypontja lettünk ahonnét alsó hangon minimum 1 millió ember menekült nyugatra, (Eddig.) Ahol 50 ezer forintért lehet dolgozni egy hónapig, ahol a bonsai szarka utolsó csicskása is milliárdos, ahol stadiont épít a nincstelen tolvaj a kertje végébe, miközben Kazahsztánt nevezi mintaállamnak. 25 év után ott sem tart az életszínvonal, mint a Kádár rendszer derekán.Európa skanzenje vagyunk az 50-es évekből. Egyre jobban élünk, (már aki) látszik is a zsíros pofátokon, nem beszélve Orbán lassan tökére lógó hasán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Hazugság cunami, és beetetés! Hazudnak éjjel és nappal! A birkák meg simán becsócsálják!
Borsodi
@zöldszem: Választások előtt amit írtatok minden postaládába be kellene dobni.Alá írni köszönjük fidesz! : @Desischado:
nezelodo
Miért nem németül, meg angolul hirdetik a hazai jólétet, hogy tudják azok is, akik annyira irigyelnek bennünket! Ha értenék az öntömjénezést, legalább tudnák, hova kell fejlődniük azoknak a nyamvadt, fejlődésben megrekedt németeknek, franciáknak, osztrákoknak, angoloknak, stb.
Sebaj, majd a mi itthon már meggazdagodott munkavállalóink elviszik nekik is a sikert, úgy félmillióan!
eugen4402
B+, hirdetni többe kerül, mintha megvalósítanának a gyakorlatban..!!!
papa.49
@eugen4402: Viszont mekkora lét lehet a hirdetéseknél szakítani, gondolj bele, ezt senki nem ellenőrzi, annyit mondanak amennyit akarnak!!!
eugen4402
@papa.49: Be van ez járatva... Már félek bekapcsolni akármit, mert mindenből dől szakadatlanul, hogy a magyar izék működnek, és hogy szebbek és jobbak vagyunk mindenkinél széles e világon. A H. Árpinak biztos van valami hatástanulmánya, hogy hányszori ismétlés után jön a legtöbb voks.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.