Az első negyedévben 6,1 százalékos volt a munkanélküliség, tovább csökkent az előző negyedévi 6,2 és az egy évvel korábbi 7,8 százalékossal összehasonlítva – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Egy év alatt 75 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma. 

A 15-64 évesek között a foglalkoztatási ráta 65,1 százalékra emelkedett, a tavalyi év utolsó negyedévében regisztrált 64,8 és az egy évvel korábbi 62,4 százalékról. A férfiak foglalkoztatási aránya 71,5, a nőké 58,8 százalékosra emelkedett.

Az első negyedévben 6,1 százalékos volt a munkanélküliség,egy évvel ezelőtt még 7,8 százalékon állt a munkanélküliségi ráta. Egy év alatt 75 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Draga Propeller! Te meg hiszel a KSH meseiben? Nem a kozmunka jott be es a munkanelkuliek tuntek el, hanem a KSH valtoztatta a felmeresi modszeret, oszt jonapot

Ha egy impotens ferfi kezen all, es a farka a koldoke fele mutat, az meg nem jelenti azt, hogy erekcioja van... Csak valtoztatott a prezentacion...:o))))
archive
Nézzük csak meg közelebbről ezt a pár adatot: "A 15-64 évesek között a foglalkoztatási ráta 65,1 százalékra emelkedett" magyarul 100 felnőttből 65,1 dolgozik.. másképp a 15-64 év közötti felnőtt lakosság körében a munkanélküliség 34,9 % .. (igaz, ebből le kell vonni az iskolásokat, de akkor sem tudom hogy jön ki a csúcsszupernek számító 6,1 %-os munkanélküliség)
zöldszem
Érdekes! A munkanélküliség számításnál beleszámolják a közmunkásokat! Az átlag keresetbe azonban nem! Ezek a statisztikák annyit érnek mint halottnak a csók! Semmi köze a valósághoz!!
Az OECD országok között továbbra is Magyarországon a második legalacsonyabb a vásárlóerő-paritáson számolt átlagjövedelem. Jobban teljesítünk Mexikótól!!
propeller.hu/itthon/3212993-eletszinvonal-mexiko-magyarorszag-ket-sereghajto
eszegfu
@archive: Na én is "nekifutottam" a témának... nekem sem jött ki még hasonló szám sem! Ha vért izzadnak, akkor sem igaz! A munkanélküliek száma 307.800 fő volt 2015. decemberében, ez csökkent az idei I. n.évben 9.500 fővel, de 2015. májusához (mert ugye 1 évvel ezelőtti adatot irt!) képest 75 ezer fővel -- ez a szám max. 40 ezer lehet a n.éves adatot nézve! Főleg annak tükrében, hogy a közmunkások száma 2013. óta 210-232 ezer között mozog (télen a hóeltakaritás miatt, nyáron pedig a mezőgazdasági munkák miatt ingadozik a számuk, de átlagban még soha sem haladta meg ezt a számot!). Hát csak ugy csökkenhetett a munkanélküliek száma, hogy "kiestek" a rendszerből!! Kapták 3-8 hónapig a klf. m.nélküli ellátást, ha szerencséjük volt kaptak 3 havi közmunka szerződést és tovább nincs!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.