A Fidesz megítélése szerint az élelmiszerek áfa-csökkenésének és a nyugdíjemelésnek köszönhetően jövőre a nyugdíjasok is léphetnek egyet előre. Erről Révész Máriusz, a kormánypárt országgyűlési képviselője beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Azt is mondta: folytatják azt az utat, amelyen 2010 óta járnak, s amióta a nyugdíjasok helyzete jelentősen, a törvényben rögzített mértéket meghaladó módon javult.

Mint ismert: a jövő évi költségvetésben a nyugdíjemelést 0,9%-ban határozták meg, ami a 2017-es nagy osztogatásához képest elenyésző összeg – a szerk.

A jogszabályok alapján minden évben a költségvetésnek legalább az infláció mértékének megfelelő növelést kell tartalmaznia a nyugdíjaknál. Révész Máriusz kiemelte: az elmúlt évek adatai szerint a törvény által előírt minimumot meghaladó módon emelkedtek a nyugdíjak Magyarországon.

Idézte a portfolio.hu elemzését is, miszerint az elmúlt hat évben 9,6 százalékkal nőttek a törvényi előírásokhoz képest pluszban nyugdíjak. Az elmúlt évek nyugdíjemeléseivel a kormány lényegében visszaadta a szocialisták által korábban elvett 13. havi nyugdíj összegét – közölte.

A fideszes képviselő hozzátette: a nyugdíjasok helyzete nemcsak a nyugdíjak emelésének köszönhetően fog változni, hanem érinti őket az áfa-csökkenést is, amely az alapvető élelmiszerekre vonatkozik. Megjegyezte: a nyugdíjas fogyasztói kosárban az alapvető élelmiszerek nagyobb súllyal szerepelnek, mint az általánosban. Nagyságrendileg 10 ezer forintos megtakarítást tehát biztosan jelent az áfa-csökkentés a nyugdíjasoknál is – közölte.

Hozzátette: a baloldal felháborodása meglehetősen álságos, ők elvették a 13. havi nyugdíjat, a mostani kormány pedig visszaadta. Megjegyezte: a nyugdíjak alakulását két dolog befolyásolja, az infláció és az emelés különbsége. Magyarországon rendkívül lecsökkent az infláció, jelen pillanatban deflációt mérnek, így ez a különbség nagyobb, mint az elmúlt években. Ennek köszönhető a törvény által előírton felüli plusz 273 milliárd forint, azaz 9,6 százalékos plusz az elmúlt években – rögzítette a kormánypárti politikus.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tarhonya
nem maradt valami vissza neki a verésből ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
alte trottel
@Mirabilis: Jól van cicushülyefasz, onnan arról a jó meleg "unorthodox illatú" helyről a magadfajta házmesterlelkű jobbágylakájnak nyilván minden maga a mirákulum - elvégre szarból lettél és szarrá leszel -, de nekünk épeszűeknek nem felhőtlen öröm, hogy bálványaid a magadfajták ájult áhítata mellett vetnek némi alamizsnát a pórnépnek, beetetésül a következő választásra.
kukac50
A kisnyugdíjasok kapnak 1 kenyér ára emelést! A villanyszámla rendszerhasználati díja meg emelkedett több száz százalékkal!
JAJMÁR
Áfa-csökkentés majd, majd, jövőre? Majd? Ezt most mondogatják naponta 5x, 10x, hogy majd jövőre de jó lesz, hajrá nyugdíjas, csak addig kell már kibírni, és akkor majd - hú, de utálom ezt a hülye szlogent - "többet hagynak a zsebükbe" ! Utálom ezt a szófordulatot, mert tulajdonképpen azt jelenti, hogy ők, a "nagyok", a zsebünkben turkálhatnak bármikor, bármennyire, és nincs jogunk odakiáltani, hogy húzzátok ki a mocskos ragacsos kezeteket, dugdossátok a sajátotokéba!
Mindenesetre a magyar átlagpolgár léphet egyet előre a szakadék felé!
(A defláció meg csak úgy lett!)
alte trottel
@Mirabilis: ÉN vagyok az orvos (kórboncnok) te szerencsétlen! Ugyan a hullát föltámasztani nem fogom, de az exitus okát HALÁLPONTOSAN megállapítottan. A magadfajta bélférgek persze az utolsók között veszik majd észre, hogy a gazdiszervezet megmurdelt.
Grafix69
Máriusz ,Máriusz szerencsétlenségünkre 2006 -ban nem tudtak annyira fejbe dobni egy macska kővel,hogy ilyen baromságokat ne tudjál beszélni .
papa.49
@Grafix69: Nem is dobták meg semmivel, hiszen azon az estén egy 10X10 kötés volt a tökfején, csak másnap volt már turbánja, na de nem ez volt az első, és nem is az utolsó hazugsága...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.