Megunták a debreceniek a DKV értelmetlen szabályzását és vízivást hirdettek az 1-es villamos vonalára.

Mint korábban írtuk: 3000 forintra büntettek Debrecenben egy újságírót, mert két korty vizet elfogyasztott a villamoson. Cserháti Zoltán, a Nemzeti Sport újságírója a Facebookon számolt be az atrocitásról.

Az eset országos felháborodást keltett, hiszen a vízfogyasztás nem szerepelt a piktogrammal tiltott tevékenységek között.

A Debreceni Közlekedési Vállalat közleményében köti az ebet a karóhoz, és úgy véli, az ellenőr helyesen járt el, amikor megbüntette az újságírót.

A közlekedés veszélyes üzem, ebből adódóan a DKV Zrt.-é minden felelősség! Bármikor előfordulhat baleset és ilyenkor éppen akár egy korty folyadékból tragédia lehet. Egy hirtelen fékezés vagy manőver közben történő étel-, vagy italfogyasztás során félrenyelhet az utas, mely szélsőséges esetben fulladáshoz is vezethet.

A helyi civileket nem elégítette ki a magyarázat, és a Facebookon meghirdették az Igyunk vizet a DKV-n eseményt, ezt írták:

Emberek vagyunk, nem pedig gépek, szükségünk van vízre. Mutassunk erőt közösen a DKV-nak és igyunk egy jó korty vizet az 1-es villamoson!

Utazzunk el a Nagyerdőre a Kossuth térről és útközben minden megállónál leszállva a villamos mellett igyunk vizet . Majd szálljunk vissza és utazzunk tovább. (Így nem tudnak büntetni az ellenőrök, mivel a villamos mellett iszunk).

Így hívjuk fel az illetékesek figyelmét arra, hogy a jelenlegi szabályozás életszerűtlen.

FONTOS!
Nem akarunk szabályt szegni, nem célunk, hogy egy csomó büntetést begyűjtsünk! Ezért fontos, hogy mindenki a villamosról leszállva igyon!
Találkozzunk itt: Debrecen, Kossuth tér, villamosmegálló a Nagyerdő felé
Időpont: 2016.05.04. 18:00
Mindenkinél legyen érvényes menetjegy vagy bérlet és egy palack víz!!!!

Frissítés

Időközben újabb fejlemény, hogy a hatalmas felháborodás következtében a városvezetés kezdeményezi a nem alkoholos italok fogyasztására vonatkozó szabály eltörlését, így a tömeges ivás-demonstráció okafogyottá válhat.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Ezek szerint a sofőr melegben védőitalként nem fogyaszthat folyadékot?

A gyermekét szoptató anyát is megbüntetik?
Vagy a csecsemőt?

Ha jobban belegondolok ezek egytől egyig apjuk f...n nevelkedtek.
egyvandor
Esetleg bukósisak, mentődoboz, biztonsági öv, zéró toleranciás alkoholvizsgálat, félévente megújítandó járművön való közlekedési alkalmassági vagy felszállás előtt biztonsági átvizsgálás? és még lehetne sorolni. Mert ezek legalább annyira fontosak lehetnek mint a vízivás betiltása.
egyvandor
@zöldszem: Szotyizni? Neki igen. sőt a társaságában kell is.
percsi
Az elmúlt 40 évben nem hallottam olyan tömegközlekedési balesetről, amikor éppen egy korty folyadék tragédiába torkollott volna, de megtörténhet! Olyanról már igen, hogy rosszul lett valaki a villamoson, mert szüksége lett volna pár korty folyadékra.

"Utazzunk el a Nagyerdőre a Kossuth térről és útközben minden megállónál leszállva a villamos mellett igyunk vizet . Majd szálljunk vissza és utazzunk tovább. (Így nem tudnak büntetni az ellenőrök, mivel a villamos mellett iszunk)."

Vigyázzatok, a korty előtt jól nézzetek körül, nincs-e tiltó tábla kirakva! "A megállóban vizet inni tilos!" Mint tudjuk, futószalagon érkeznek az új jogszabályok, pár óra alatt új törvényt hoznak!

"kezdeményezi a nem alkoholos italok fogyasztására vonatkozó szabály eltörlését"

Most akkor veszélyes, vagy nem veszélyes a folyadék kortyolgatása? Ezentúl, ha alkoholt iszik az utas akkor félrenyelhet, ha vizet, akkor meg nem?

Ezeken nem lehet kiigazodni!

Egyszerűbb lett volna azt a több tízmilliós új szabályt így megfogalmazni: A villamos nem kocsma, alkohol fogyasztása tilos! A régi szabályból új lett, titokban mehettek a milliók a zsebbe, és most senki nem csámcsogna rajta!

Egyébként ittas, részeg ember felszállhat a villamosra? Neeemmm???
A fenébe, reggel megint be kell röffentemen a Zsigulit!
panellproli
Ez is egy polgári engedetlenség. Még több ilyet!
advocat
Javaslom a hős elkövetőknek, hogy gyakrabban üljenek a villamoson kólával vagy más löttyel leöntött (ugye az üdítő), esetleg lehugyozott vagy pl.:vajas kenyérrel szennyezett ülésre. Szerencsés esetben csak akkor érezhető ha ráültél. Szóval érdemes előbb szétnézni. Vagy csak a fővárosban van ilyen? Egyébként is az ember az utcán nem eszik. Volt régen. Ma már???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.