Új nemzeti alaptantervre, a tanulói terhek csökkentésére, a pedagógus-továbbképzési rendszer átalakítására tett javaslatot Palkovics László oktatási államtitkár a kormánynak – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az államtitkár azt kezdeményezte, hogy a köznevelési kerekasztal javaslatai alapján 2018-tól legyen új nemzeti alaptanterv, a tanulói terhek pedig már a következő tanévtől csökkenhetnek – tájékoztatott Lázár János.

A pedagógusok továbbképzésének átalakításával kapcsolatban Palkovics László azt javasolta, hogy az egyetemeket helyezzék a középpontba, a költségeket pedig teljes egészében az állam viselje.

Az oktatási államtitkár azt is kérte, hogy a kormány vizsgálja felül a vegyes – állami és önkormányzati – működtetésű intézményi modellt, mert az megbukott – mondta a Miniszterelnökség vezetője.

Az egész napos iskoláról szólva úgy fogalmazott, hogy arra nincs szüksége mindenkinek, de a nehézséggel küzdő gyermekeknek fontos.

Egyértelművé tette ugyanakkor, hogy a tankönyvpiac liberalizálására nincs lehetőség.

Lázár János végül megismételte, hogy az intézményfenntartásban a kormány decentralizál, az iskolaigazgatókat pedig megerősíti.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezek tényleg 24 óra alatt indítják el a 2018-as kampányt. Ránk zúdítják mint a korrupciót, fel sem fogjuk, jön a következő. Mértékletességben nem túl erősek a fiúk itt sem.
Hellcat
Hányingerem van ettől a sok szartól amit a fidesz művel...ez nem kormányzás...
Nagy Mária
"Az államtitkár azt kezdeményezte, hogy a köznevelési kerekasztal javaslatai alapján 2018-tól legyen új nemzeti alaptanterv, a tanulói terhek pedig már a következő tanévtől csökkenhetnek – tájékoztatott Lázár János."
Ez akkora logikai bukfenc. Ha nem változik az alaptanterv nem csökkenhet a terhelés. Ez két tanév! Két újabb évfolyam, akiket nem tanítani, hülyíteni kell. Előbb 2017-ről volt szó, s már az is késő.
Marad a központosítás, maradnak 57-n a KLIK-ek, marad a magas óraszám, marad a logikátlan, rossz tankönyv. Akkor mi a fene változik az oktatásban?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.