Polt Péter legfőbb ügyész hivatala előtt tüntetett az Együtt a Quaestor-károsultakkal csütörtökön Budapesten.

Az ellenzéki párt azt kifogásolja, hogy a brókerbotrány vádiratát még nem dolgozta át az ügyészség a bíróság felszólítására, pedig ha nem nyújtják be a szükséges hiánypótlást, akkor május végén megszűnik az eljárás. Egyúttal a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak költései ellen is tiltakoztak.

“Meg ne próbáld Polt Péter!” – Quaestor-ügyben tüntettek az ügyészség előttFotó: facebook.com/együtt

A megmozduláson Pápa Levente, az Együtt alelnöke azt mondta, hogy a legfőbb ügyész a legfőbb bűnsegéd. Úgy fogalmazott: a vádirat egy "fércmű", amelyet szinte lehetetlen, hogy határidőre rendbe hoz az ügyészség.

A politikus felszólította Polt Pétert, hogy meg ne próbálja "elsikálni az ország legnagyobb tolvajának", Tarsoly Csaba volt Quaestor-vezetőnek az ügyét. Hozzátette: a legfőbb ügyész kezei alatt "elhal" minden olyan feljelentés, amelyet fideszes politikus ellen tesznek.

“Meg ne próbáld Polt Péter!” – Quaestor-ügyben tüntettek az ügyészség előtt

Kálmán-Pikó István Quaestor-károsult arról beszélt: nem hagyják, hogy az ügyészség "elszabotálja" a Quaestor-ügyet.

A vádirat mégsem volt világszínvonalú munka, mint ahogyan azt Ibolya Tibor fővárosi főügyész mondta. Az ügyészség hibái miatt Tarsoly Csaba enyhébb büntetést kaphat – fűzte hozzá, megjegyezve: politikai motivációt is lát az ügyben.

A tüntetésen néhány százan vettek részt. Jelen volt Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, valamint Juhász Péter, a párt alelnöke is.

A demonstrálók a többi között azt skandálták: "Börtönbe!", valamint "Nem hagyjuk!". Kifeszítettek egy molinót is, amelyen a "Meg ne próbáld, Polt Péter!" feliratot lehetett olvasni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt felhasználó
Az ilyen emberek nem felejtenek Viktor. Nem úgy lesz, hogy csak úgy megbukik a fidesz és haza sétáltok a milliárdokhoz.. Ha eljön ez a nap, akkor nem lesz ott a Polt Péter, de Pintér sem..:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
@ziziplanet: A saját térfelén,a saját szabályaival.Szépen gondolod!
Sportszerűen!
eszegfu
Tulajdonképpen ezeket a befektetőket nem az állam kártalanitja, hanem az u.n. Befektető Védelmi Alap (amibe a befektetéseket forgalmazó cégek fizetnek be, pontosan u. mint a biztositóknál, vagy akár a pénzintézeteknél). Ez az alap csak azokat kártalanitja, akiknél eredeti befektetési papirok vannak, tehát a hamis papirok tulajdonosait nem. Tehát ketté kell választani: Tarsoly hamis papirokat forgalmazott, továbbá elköltötte a pénzt. Természetesen a hamisitványokat az állami ellenőrző szerv nem volt képes "kiszürni", mindent rendben talált, vagyis az ő felelősségét is meg kellene állapitani. Szerintem a felelősség megállapitása után lehetne szó a hamis papirokkal rendelkezők kártalanitására. Az is tény, hogy a befektetőknek legalább gyanusnak kellett volna megitélniük a beigért kamatot, ami az akkori alapkamat 2x.3x-a lehetett, a kereskedelmi bankok pedig alig 1-2 %-kal adtak többet a jegybanki kamatnál. Kisértetiesen emlékeztet jó 10 évvel ezelőtti történetre, amikor Dél-afrikai gyémántbánya részvényekért álltak sorba az emberek, utolsó fillérjeiket is erre költötték, mert 1 éven belül a befektetés 2x-ét igérték. Aztán volt sirás-rivás!
Hellcat
Majd szavazni is tessék elmenni ne csak tüntetni!
eszegfu
Még lemaradt... ha én kockáztatok és elvesztem a pénzemet, akkor az az én döntésem, de más akkor se lopja el és ennek során veszitsem el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.