A Fidesz szerint az oktatásból, az egészségügyből, a szociális ágazatból az a pénz hiányzik, amelyet a szocialisták elvettek.

A nagyobbik kormánypárt frakciója ezt Tóbiás Józsefnek, az MSZP elnökének kijelentésére reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel.

Tóbiás József debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta: a válságágazatokból, az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ellátórendszerből hiányzik a Magyar Nemzeti Bank alapítványaiba kihelyezett 266 milliárd forint közpénz. A szocialisták elnöke felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte "amit Matolcsy és a Fidesz-többség megenged magának", hogy "a köz pénzét, a devizahitelesek pénzét, a forint árfolyamával való játszadozással begyűjtött pénzt sajátjaként kezeli".

A Fidesz-frakció közleményében úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány 2010 óta "folyamatosan takarítja a romokat", és pótolja a pénzeket minden területre. 2017-ben is újabb 100-100 milliárdos nagyságrendű többletforrást biztosítanak ezekre a területekre.

Kitértek arra is, hogy az MSZP "kezdettől támadja" a Magyar Nemzeti Bankot is, mert az "a magyar nemzet érdekének képviseletére esküdött fel és nem idegen érdekeket szolgál többé".

Az MSZP kormányzása alatt Simor András vezetésével "a jegybank törvénytelenül, veszteségesen gazdálkodott (...), és százmilliárdokkal pénzelte a bankokat, miközben az országot és a magyar családokat devizahitelbe taszította" – áll a közleményben.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Tévedés...az a pénz hiányzik 1: amit Selmeczy őriz,
2: amit a stadionokra költöttek,
3: amit Matolcsy elköltött
4: meg amit a sok kebelbarátnak osztottak el, hogy csak egy néhányat soroljak fel.
Persze sokkal egyszerűbb mindent a szocikra fogni, de hát már jó néhány ügyről kiderült, hogy hazugság, míg a "sajátlábas" meggazdagodások töretlenül folytatódnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
De ha a stadionok ára az eü-ben lenne, semmi gond nem lenne.Ha lesz olimpia akkor a nép legelni fog, olyan szegény lesz.
eugen4402
Aqqquéletbe..! Ki hagyta nyitva a páncélterem ajtaját..?!?
mariaberta
@nevemnick: És ezeket köszönhetjük Soros Györgynek, ráadásul ezek köszönet helyett még sárba is tapossák. Remek társaság!!!
1magyar
Na meg az pénz is hiányzik amit a stadionokra és luxuskiadásokra pazarolt a fidesz.
mariaberta
Hát ezek úgy hülyék, ahogy vannak, és menthetetlenek. Sikerült kifejleszteniük egy új fajta papagályt, és szorgalmasan gyakorolnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.