A "szuperkórházzal" kapcsolatos beruházásra félretett egy összeget a kormány a jövő évi költségvetésben – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tervezett új budapesti létesítmény finanszírozására vonatkozó kérdésre az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtök este.

A miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, a kormány még nem döntött, új kórház épül-e, és ha igen, milyen lesz az új intézmény.

Azt mondta: opció lehet egy új intézmény is Budán. Hozzátette: vannak előterjesztések, az egészségügyért felelős államtitkárság kidolgozott egy koncepciót, amely három regionális központba szervezné az egészségügyi ellátást Budapesten.

Varga Mihály kiemelte, hogy alapvető fontosságúnak tartja a meglévő kórházak megújítását a budai oldalon is, álláspontja szerint ezért forrásokat kell szánni a Szent Margit és a Szent János kórház felújítására, és különösen utóbbi esetében látja úgy, hogy "régóta elmaradt felújítások hiányoznak".

A miniszter szerint "akár így, akár úgy, lesz szuperkórház", mindenképpen jó, ha abban lesz része a János kórháznak, ha nem lesz része, akkor külön keretből kell megoldani a felújítását.

Minél előbb kezdik el a felújítást, annál jobb – fűzte hozzá.

Jelezte: a meglévő kórházak felújításával kapcsolatos álláspontjuk egybevág az egészségügyi államtitkárság gondolkodásával.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján arról is beszélt: meglátása szerint Budapesten elengedhetetlenül szükség van egy szuperkórházra, a többi intézményt pedig fejleszteni kell.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egy szerdai szakmai fórumon az új budapesti kórházról azt mondta, a fővárosi intézmények vezetőivel áttekintették, hogy a következő 5-10 évben mire lesz szükségük az agglomerációban élőknek.

"Nem akarunk presztízsberuházást" – jelentette ki, hozzátéve, a lakossági igényeket szeretnék kielégíteni, és "erre legalább kétféle verzió van", ezek kerülnek a kormány elé, és "bármelyik valósul meg, szuperkórház lesz".

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Yoda69: (09:26) Magas ez neked látom, mint majomnak a köszörűkő!
Yoda69
@verőce21: ezt irtad te szerencsetlen:
Így is az a baj, hogy túl sok a kórház az országban, ezért alakulnak ki a várólisták
Szerinted a varolistak oka a tul sok korhaz. Nem az hogy nincs eleg orvos es apolo. Porgesd fel kicsit azt a pontagyad!
verőce21
@Yoda69: (17:49) Jól értetted. A várólisták okozója a túlsok (163) kórház az országban! Ha 50-60 kórházat megszüntetünk, egy csapásra megszűnnek a várólisták is!
Yoda69
@verőce21: Hat ember, ecceru vagy mint a faek. Menj igyal meg egy felest aztan ulj le gondolkodni miert faszsag amit irtal mar masodszor.
verőce21
@Yoda69: (18:20) Ha nem tudsz gondolkodni, ne másban keresd a tudatlanságodat.
(A lehetőség igényt teremt!)
KERKA
Nem hiszem, hogy egy normális, átlag állampolgár igényének a kielégítéséhez kellene a "szuper kórház"! Talán az is elég lenne, ha a már meglévőket gatyába ráznák! Folyamatos felújítással rendbe lehetne tenni az összes híres-neves budapesti kórházat és nem kellene urizálni, csinálni egy újat. Értelmetlen hülyeség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.