Egyes szakorvosi rendeléseken átlagosan akár több mint negyven napot is várni kell a betegeknek a vizsgálatokra, a legnagyobb türelemmel a szívpanaszokkal rendelkezőknek kell lenniük – írja a Népszabadság és a Magyar Nemzet pénteki számában, egyaránt a Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség felmérésére hivatkozva.

A Népszabadság a szakrendelők érdekvédelmi szervezetének kutatására hivatkozva kifejtette, a sebészeti és a fül-orr-gégészeti rendelésre átlagosan már 2-3 nap alatt bejuthatnak a betegek, ezzel szemben a nőgyógyászati időponthoz már másfél hét türelem kell, belgyógyászati és neurológiai rendelésre pedig már két hetet kell várni.

Rosszabb a helyzet a szemészeti, az ortopédiai és a reumatológiai rendeléseken, amelyeken csaknem három hét a várakozás, a kardiológiai rendeléseken pedig több mint 40 nap. A Magyar Nemzet ugyanakkor megjegyzi azt is, hogy a felmérés szerint az idei évre bizonyos területeken javult a helyzet 2013-hoz képest. Példaként említik, hogy a belgyógyászaton 22-ről 13 napra, az angiológián pedig 32-ről átlagosan 15 napra csökkent a várakozás, miközben a sebészeten 11 nap helyett már csak 3 napot kell várni a szakellátásra.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Tegnapi tapasztalatunk május 5-re kellett volna mennünk kardiológiai vizsgálatra de mivel az orvosunk épp tovább képzésen lesz így már csak júliusra tudták módosítani az idő pontunkat. A többi szakrendelések vidékieknek kész katasztrófa. Pl. már menni sem tud a fájdalomtól de csak 2 hónap múlva van időpont. Mert az eü is jól teljesít.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
@1magyar: Jól írod a szolgáltatóipar, majdhogy nem halott! Sok mindent saját kezűleg csinálnak az emberek. Vagy ritkábban.
verőce21
@zöldszem: (11:44) Sőt, én már azt is látom, hogy a "középréteg" eltűnt! :)
zöldszem
@emerencia: Kaptam közreadom!
Nemrég küldte nekem valaki: ”Magyarországon azért keresel 100.000 forintot , mert a te munkád egy Európa peremén levő, európai szemmel nézve szegény, teljes mertékben rossz irányba tartó, végtelenül pazarló, bután kitalált és működtetett rendszerekkel rendelkező, nagyon erősen korrupt országban van. Ezért nem jut neked több. Ebben a teljességgel pazarló, rossz rendszerben pontosan ennyit ér a munkád, egy forinttal sem többet. Ez a piaci árad. És ezért kap mondjuk egy müncheni dolgozó ugyanazért a munkaért 1500-2000 eurot, mert ő egy okosan kitalált, értelmesen működtetett, átlátható, ellenőrizhető és fenntartható rendszerekkel rendelkező országban teszi ugyanezt, ahol legfeljebb a maradékot nyúljak le, de semmiképpen sem milliárdokat vagy komplett piacokat."
vadsanca
Úgy látom összejátszanak az orvosok a kormánnyal. A cél minél kevesebb nyugdíj kifizetés és M.o. népességének csökkentése.
emerencia
@vadsanca: Csak annyit helyesbítenék, hogy nem minden orvos játszik össze a kormánnyal de a többség igen. Egyébként teljesen igazad van. Magyarországon a bennszülött felnőtt, és idősb (pl. a késő Ratkós) korosztályok valamint a már nyugdíjas idős emberek tömegeinek az életviszonyok általi aktív népességcsökkentése folyik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.