Drámai videóval üzent a fővárosi vezetésnek Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar alapítója és zeneigazgatója. A társulatot összesen 200 millió forint támogatástól fosztották meg a szezon kellős közepén – számol be az ATV.hu.

Tarlós Istvánék úgy döntöttek, az eddigi 260 milliós finanszírozás helyett csak 60 millióval támogatják a Budapesti Fesztiválzenekar munkáját az idén.

Az ATV Start reggeli műsorában Fischer Iván elmondta, a fővárosi döntésről nem kaptak előzetes tájékoztatást, "szinte az újságokból tudták meg", hogy 200 millió forinttól esik el a társulat.

Fischer leginkább azt kifogásolta, hogy nemzetközi szinten sem volt még arra példa, hogy szezon közben egy világhírű zenekartól megvonják a finanszírozásának a három-negyedét. A zeneigazgató "dilettáns hozzá nem értésnek" minősítette a fővárosi vezetés viselkedését. "A fővárosi vezetés kiásta a csatabárdot" – fogalmazott Fischer.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ez a "dilletáns hozzá nem értés" az egész fideszre igaz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Ezeknek a szemeteknek csak egy gyászindulót játszanék el. De azt ingyen.
justhpeter
@vonotok: Ámen. Felállva fogom fogadni a zenét.
világlátó
Meghallgattam ma reggel Fischer Ivánt . Nagyon sajnálom hogy ezt a kiváló zenészt arra készteti a politikai hatalom, hogy kemény bírálattal illesse. Egy karmesternek, zeneművésznek nem szabadna bírálnia a hatalmasságokat,mert a hatalmasságoknak elemi érdeke kell legyen, hogy a csibészségeik iránt érzett felbőszült embertömegek egy ilyen kiváló zenekar gyönyörű muzsikáján nyugodjon meg.
human
Én meg tudom érteni, ha egy költségvetést át kell gondolni. 200 millió rohadt sok pénz. Sokat jelent a költségvetésnek, de még többet a zenekarnak. Hirtelen ennyi pénztől megfosztani őket valószínűleg tényleg dilettantizmus. De illeszkedik a fidesz erőből politizálási gyakorlatába. Aki nem áll ellen attól elvesznek, mint az utcasarki rablók.
Eriksson
Ejnye majsztró. Mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás? Most is a legendás türelmére és belátására volna szükség.
Egyébként is ebben az ínséges időkben nagyon meg kell nézni, hogy mire terjedjen ki a költségvetés védőszárnya, s Önnek vannak még kiaknázatlan lehetőségei Tarlóson kívül is.
evacica
Jellemző Tarlósra és a jelenleg regnáló fideszre! Itt az érték a stadionok, felcsúti kisvasút és minden ami Orbánt érdekli, s az terméseztessen nem a komoly zene!A világ 10 legjobb zenekarának támogatása, amely tényleg az ország népszerűsítéséhez is hozzájárul azt nem kell támogatni! Ebben az országban minden szemétség megtörténhet, csak azt nem tudom, hogy meddig tűri még az ország ezt az ámokfutást?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.