A Népszava hozta ismét azt a fenntartásokkal kezelendő hírt, aminél nagyobb baromságot fél kiló tyúkbélből sem lehetne kiolvasni, de ez nem feltétlenül a lap hibája, hanem mert Matolcsy Györgyről van benne szó.

Azt írják, hogy a korábban a Szabadság tér 8-9. alatt székelő MNB egy ismeretlen hátterű központi intézkedés nyomán újabban már csak a 9-es szám alatt található, és állítólag az elnöki folyosón sem lehet már 8-as ajtó, mert

Matolcsy fél a 8-as számtól.

A sztori nem új, a hvg.hu már tavaly is cikkezett Matolcsy fóbiáiról és arról, hogy a jegybankelnök idegenkedik a pórnép közelségétől.

A Népszava szerint a bank mostanában "veszítette el" végleg a 8-ast a címéből. A dolgozóknak új névjegyeket készíttettek, és szóbeszéd tárgya még az épületben, hogy az őrzött elnöki szinten a 8-ast tartalmazó ajtószámozásokat megváltoztatták 7+1-re, vagy 7/1-re.

A lap megkérdezte a jegybank kommunikációs osztályát a címváltozással kapcsolatban, ahol azt közölték: az MNB jelenleg is érvényben lévő Alapító Okirata értelmében székhelycímük nem változott, az 1054 Budapest Szabadság tér 8-9. Levelükben a feladó címeként ugyanakkor a Szabadság tér 9. állt.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Az ország, amit tönkretett a számmisztika.

A burmai diktátor, Ne Win szerencseszáma a kilences volt, és ezt annyira mélyen verték a fejébe a számmisztikusai, hogy 1987-ben gondolt egy nagyot, visszavonatta az ország fizetőeszközei közül az 50 és 100 kyat címletűeket, és bevezette helyettük a 45 és 90 kyatosokat. Példás szerénységgel még csak nem is a saját arcképét tetette rájuk, hanem Saya Sanét, a britek elleni 1930-32-es forradalom és szabadságharc vezetőjéét. Az új pénz előnyei röviden összefoglalhatók voltak annyiban, hogy a címleteik oszthatók kilenccel, és a számjegyeik összege is kilencet ad ki. Ez a numerológiailag optimális hatás nyilván eltörpül amellett, hogy az ötvenesek és százasok érvénytelenné nyilvánításával a lakosság és egyik napról a másikra elveszítette a készpénzben tartott megtakarításai nagy részét (a százas volt akkoriban a legnagyobb címlet).

tök szórakoztató sztori:
index.hu/tudomany/til/2015/08/30/az_orszag_amit_tonkretett_a_szammisztika/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Elmebajosok irányítják az országot, és a közös kasszát is egy dilis felügyeli. Hát csak fosson mindegyik attól, ami egy bukás után rá vár.
Aki Én
Nekem NYOLC, felőlem imádhatná is a nyolcast. Nem ettől elmebeteg a pali.
Kutyuska
Ezek szerint a havi 5 millió helyett nem fogadná el a havi 8 milliót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.