A vallás nem magánügy, a hit megvallása az egyik legszemélyesebb közösségi ügy, ezért épülnek templomok, és ezért gondolja a kormány fontosnak, hogy támogassa a templomépítést – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszter szombaton Szombathelyen. Balog Zoltán részt vett a helyi református gyülekezet ünnepi hálaadó istentiszteletén, amelyet a templom új tornyának és három harangjának megáldása alkalmából tartottak.

A miniszter az istentisztelet után köszöntőjében hangsúlyozta: akik tornyot építenek és akik megszólaltatják a harangot, azt üzenik, hogy van mondanivalójuk, nemcsak annak a közösségnek, amelyhez tartoznak, hanem mindenki számára.

Az üzenet a biblia nyelvén fogalmazva nem más mint az örömhír, az evangélium. Ez az örömüzenet azonban nemcsak szavakból áll, hanem legalább annyira tettekből, életformából, kultúrából és történelemből is – hangsúlyozta.

Balog Zoltán elismerően szólt Szombathely gazdasági teljesítményéről, szavai szerint 2010 óta a vasi megyeszékhely csaknem megduplázta, 90 százalékkal megnövelte azt az összeget, amit a városban működő cégek és a szombathelyi emberek befizetnek a magyar költségvetésnek.

Ma már Szombathelyen nem munkahelyet keresnek, hanem munkaerőt, ezért kell a szakképzést, az iskolarendszert úgy alakítani, hogy legyen megfelelő műveltségű és szakértelemmel rendelkező munkaerő – mondta.

Hozzátette: a béreken is emelni kell, hiszen csak így lehet csökkenteni azt a csábítást, amelyet a nyugati határszélen Ausztria közelsége jelent, mindannyiunk érdeke, hogy a fiatalok minél nagyobb számban találják meg itthon is a boldogulásukat.

Az 1939-ben felépült szombathelyi református templomhoz eredetileg tornyot is terveztek, de akkor anyagi okokból nem épülhetett meg, később pedig a politika akadályozta megvalósítást. A rendszerváltás után egy alapítványt hoztak létre, az ide fizetett adományok teremtették meg az templom továbbépítésének alapját.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2012-ben és 2013-ban összesen 43,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a templomtorony építésére, ötmillió forintot pedig a református templom harangjainak elkészítésére.

Az elkészült 29 méter magas 7 szintes harangtorony összköltsége végül 73 millió forint lett, a toronyba felszerelt három harang – amelyek Lengyelországban készültek – 10 millió forintba került.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Pléh bános a vallás MAGÁNÜGY, SENKINEK NINCS,NEM LEHET BELESZÓLÁSA, FŐKÉNT NEM AZ ELNYOMÓ ÁLLAMNAK, MINT MOST, aki úgy gondolja hogy neki nem kell a vallás lelke rajta legyen ateista, nem ezen van a hangsúly HANEM AZON, HOGY EMBERHEZ MÉLTÓAN VISELKEDIK, ÉL VALAKI, vagy nem, MINT PÉLDÁUL TE HAZUG ÁLLANDÓAN VIGYORGÓ PÁTER!!!
pbalage
Én például azt vallom, hogy meg kell semmisíteni a Fidesz-KDNP-t az utolsó szálig.
Ez például nem magánügy, és ráadásul jó célt is szolgál.
Nagyon jót tenne az országnak, ha ez a vallás uralkodna.
dr. prédikátor
Te szerencsétlen bukott pléhbános!!!Igen is a vallás MAGÁNÜGY!!!Már abba is bele akartok pofázni ??te szerencsétlen teleszart térdzokni!!!
styx
Megint tévedtél.
És nem kicsit.

A templomépítésben is, mivel máshol egyre több templomot zárnak be az érdeklődés hiányában.
És abban is, hogy az egyházaknak van üzenetük az emberek számára.
"Jézus szeret téged." - 1700 éve (Constantinus óta, a hitehagyott kereszténység óta) ez a műsor megy, és mire jutott a világ ezzel az üzenettel?
Keresztes háborúk, sötét középkor, benne 500 év inkvizíció, keresztények közötti háborúk vallási alapon.
jelenleg meg morális, erkölcsi, hitbeli válság, válság hátán.
Plusz nyomul az iszlám, ami soha nem történhetett volna meg, ha a kereszténység nem lenne ilyen gyenge.

"hanem legalább annyira tettekből"
A te tetteid pl mit mutatnak?
Azt hiszed Jézus elfogad bármit is abból, ami te teszel?
Pl hazudsz.
Keresd ki a Bibliából a hazugokra vonatkozó részt.
Mondjuk, hogy kikerested.
és ezután nem fogsz hazudni?
Dehogynem!
Innentől kezdve üres papolás, bármit is mondasz.
Borsodi
A sajópüspöki templom Ózd előtti falu Balog miniszter arra jár,kb 7éve a falu templomába villám csapott a tető leégett a mai napig úgy van senkit nem érdekel.Erre nincs pénz!
papa.49
@Borsodi: Az nem fontos, viszont Szombathely kiemelt település, hiszen ott is ígért mindent már a hazugovics!!!
justhpeter
Kéretik esztet a balog pléh bánost nem összemosni semmiféle hittel vagy vallással, sem erkölccsel, sem pedig bármiféle tisztességgel. Szegény szerencsétlen minden hitnek és vallásnak csak a megcsúfolója és a szégyene lehet.
Pálinkafőző Rézüst
Na ezért nézik meg papék minden nap, hogy Jézus oda van e még mindig rendesen szögelve a keresztre. Nehogy lemásszon, mert akkor végük van...
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Jó meglátás, bár lehet hogy már csak műanyag a Krisztus, mert a pléhet már elvitték a méhbe)))))))))))))))
Toby
balo gatya ( nem elütés ! ) nyomatott egy cukisat, egy közösségi lozungot, csak rossz helyen lapozta fel orbánc dogmáit !
papa.49
Pléh bános, Te meg nem vagy ember)))))))))))))))))
lópicigáspár
Te jó ég!! Ha ennyire fontos neki a hit, takarodjon vissza a templomba és ott ossza az igét ne a parlamentben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.