A DK két hete hívta fel a figyelmet az EU-s pénzből történő, röntgenbeszerzéseket érintő többmilliárd forintos korrupciógyanúra. A DK azóta közbeszerzési dokumentumok és szerződések tucatjait vizsgálta át – áll az ellenzéki párt közleményében.

Azt írják: úgy tűnik, hogy az eddig átvizsgált szerződések 32 milliárd forintjának mintegy harmadát, összesen 10 milliárd forintot lophattak el. A folyamatot egyetlen röntgentípus beszerzésén keresztül mai sajtótájékoztatóján mutatta be a DK.

Az Orbán-kormány külön-külön, kórházakra bontva írta ki az uniós pályázatokat röntgengépek beszerzésére. A közbeszerzéseken mindig egy pályázó indult és nyert. Jellemzően nem a nagy gyártó cégek, hanem kis közvetítőcégek. Ezek mindig éppen annyiért adták el ugyanazokat a röntgengépeket, amennyiről a pályázat szólt.

Ugyanaz a röntgenberendezés:

a Szent István Kórházban még 71 millióba,
a Siófoki Kórházban 75 millióba,
a Toldy Ferenc Kórházban már 98 millióba,
az Uzsoki Kórházban pedig 159 millióba került.

Mindig annyiba, amekkora EU-s forrást írt ki rá a kormány. Az ellopott 10 milliárd forintból közel 11 ezer csípőprotézis-műtétet lehetne elvégezni. Erre ma éveket kell várni.

A DK uniós vizsgálatot kezdeményezett és most Lázár Jánoshoz és Seszták Miklóshoz fordul: miért adtak milliárdos közbeszerzéseket egyedül pályázó kis közvetítőcégeknek. Tudni akarjuk, hogy azért történt-e ez, mert fideszes érdekeltség lehet a 10 milliárdot bezsebelő cégek mögött. – áll az ellenzéki párt közlményében, melyet Varju László jegyez.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
És ha megtudja, akkor mi lesz? Bíróságra viszi az ügyet? Ha nem, akkor meg mi a fenéért nyomozgat. Elegem van már abból, hogy tudjuk, ki mennyit lopott azt átlépünk rajta.
pbalage
ja, ezt tudom.
Bulgáriában kezdődött ez a bulitípus.
percsi
És ha megtudja, akkor mi lesz? Bíróságra viszi az ügyet? Ha nem, akkor meg mi a fenéért nyomozgat. Elegem van már abból, hogy tudjuk, ki mennyit lopott azt átlépünk rajta.
justhpeter
Polt Pot a jövő héten is le fog izzadni.
Desischado
Én már azt szeretném olvasni, hogy végre meg is fizetnek a sorozatos lopásért!
Jozefina
Hajrá DK!!! Javasolnék egy havi kiadványt, ami az aktuális lopásokról, korrupcióról szól!!! Ellenzéki hírek címmel, vagy valami hasonló!!!
Borsodi
A számonkérés mindig elmarad mindenki tudja,hogy a lopás mindennapos de nem tesz senki semmit ,erre hírre mi lesz a reakció,az önök pártja lopott azért tartunk itt az van mint az óvodába.elvetted a kis macimat.de te is elvetted.Ha annyira biztos ez a hír itt az alkalom le kell váltani,vagy mehet a levesbe.Lássunk már valami következményt is.Vagy ha lopni csalni akarok a parlamentbe védettséget kapok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.