A 2008-as válság óta nem képes rendesen növekedni a világgazdaság, és a kilátások egyre rosszabbak. Így pedig Magyarországból sem lesz soha fejlett ország. De mi okozza mindezt, és mit lehet tenni ellene?

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Már megint azok a negatív hullámok Moriatti!
Az van ,gyerekek,hogy fingotok nincs mit kellene ,lehetne tenni,de higyjétek el,ez íróasztal mögűl csicsás irodában nem születik agyban.Kín,sár nehézség,az kell hozzá!
Az van hogy nektek ennyire futja,de ez nem jelenti azt hogy nem jöhetnek újabb Mortonok,Ahogyan a volt 1x1 vadnyugatban elhangzott.
Jön egy új hullám és elmossa a régit.Aki beáll a sorba alkalmazkodik, a többi a dínók sorsára jut.

Röviden!
human
Én azt nem értem, hogy miért kell a világgazdaságnak mindig növekednie. A biológiában a folyton csak növekedő sejthalmazt ráknak, daganatnak hívják. Ez pedig végül halálhoz vezet.
Toby
A kapitalizmus gyermekbetegségei, felnőtt korában is elkísérik a rablógazdálkodást ! Hát még, ha egy orbánc ül a gazdaság és pénzügyek csúcsán !
Szókrakész
@human: Nálad a pont.
Néha le kéne állni, megpihenni, erőt gyűjteni, rendezni a sorokat.
Nem lehet mindig csak "menetelni"!!!
Ráadásul virtuális célok felé!!!
human
@Szókrakész: Na ez hosszú lesz. Sajnos én pesszimista vagyok a Föld és az ember kapcsolatában. A Mátrix-ban az ügynöknek volt egy nagyon találó gondolatsora. Van egy betegség aminek jellemzője, hogy néhány hibás sejt elkezd szaporodni korlátok nélkül egészen addig amíg megöli a gazdatestet. Ez a rák. Mi emberek a Föld rákos sejtjei vagyunk és szép lassan feléljük a környezetünket. Ez kicsiben látszik abból, hogy valamiért egyesek mindig kapnak engedélyt új házak építésére az erdő szélén. Az élővilágot szépen lassan, alig észrevehetően visszaszorítjuk, megfojtjuk. Az emberek meg mérgelődnek, hogy egyre gyakrabban vadállatokkal találkoznak a kertjükben. Semmi keresni valójuk ott, mondják. Az eszükbe sem jut, hogy az embernek nincs keresnivalója ott. Az állatok élettere leszűkül, az élelem kevés és akaratuk ellenére összeütközésbe kerülnek a betolakodókkal, akik valójában mi vagyunk.
Majd, ha már mindent bebetonoztunk, majd ha már minden fát kivágtunk, majd ha már nem találunk tiszta levegőt, vizeket, akkor rájövünk, hogy a gazdasági növekedéssel saját életünket mérgeztük meg. 1960-ban 3,5 milliárdan voltunk a földön, 2000-re ez megduplázódott.
Uruguay volt elnökét érdemes meghallgatni a gazdasági növekedésről és a fenntarthatóságról: youtu.be/X3ACrhMqqyk?t=1m36s
Szókrakész
@human: Csak az emberek a liberális gaz. politikára építő része a rákos sejt.
A régi paraszt az tudta, hogy miben hol a határ.
Most állandóan növekedni kell!!!
Csak tudnám miért???
A pénzpiac, a gazdaság soha nem áll le.
A válságok a betegségek.
Az ember is pihen, regenerálódik.
A pénzpiac a "betegségig", kifulladásig hajtja.
Ráadásul egy lufi dologért, a pénzért.
Aminek nincs fedezete, a semmiből teremtik a bankok, hogy a kamatokból egyesek szuperül éljenek és uraljanak mindent és mindenkit.
De nem folytatom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.