Bár a választási kampányban még az ellenkezőjét ígérte, Nagykovácsi polgármestere szembemegy a népakarattal.

Hiába tiltakoznak ugyanis kézzel-lábbal a helyiek, ha minden a tervek szerint halad, hamarosan egy 4000 négyzetméteres, vagyis a plázastop-határt tízszeresen felülmúló CBA bevásárló- és szolgáltatóközpont épülhet a település közepén – írja a Népszabadság.

A nagykovácsiak átverve érzik magukat: azt mondják, a korábban független irányítású településen a Fidesz éppen azzal az ígérettel vette át a hatalmat 2014-ben, hogy megakadályozza a plázaépítést. Ráadásul az önkormányzati választást alig 50 szavazatos többséggel nyerő polgármester is azzal kampányolt,

hogy ha ő győz, akkor nem lesz pláza Nagykovácsiban.

Az 5800 választásra jogosult polgár közül már közel kétezren írták alá a petíciót a bevásárlóközpont ellen.

A Népszabadság úgy tudja, az önkormányzat

évi 12 millió forintért (havi 800 ezer forint plusz áfa) irodát is bérel majd az új plázában, miközben most a saját tulajdonú ingatlanában működik.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Már a bábával is ezt tette, elől várták, házul jött, és szar is lett...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@papa.49: 19.04 Bizony -bizony, a lelkes fideszes aktivisták éjjel-nappal agitálták a luxus falut, hogy milyen jó lesz nekik a Fidesz győzelme. Eljő a Kánaán.Hát visszanyalt a fagyi. Nyalni lehet, de nem mindegy, hogy mikor és kinek.:)))))
Arról sem szól a fáma, hogy ezen a telken eredetileg egy bölcsödét akartak építeni, tekintettel a megnövekedett lakossági létszámra, de úgy látszik, az nem olyan nyereséges, mint egy CBA áruház
Ez vagyok
@KERKA: A bölcsöde már megépült tavaly ősszel, amellé jönne a polgármesteri hivatal és a CBA príma. Nagy telek, még egy uszodát is terveznek.
Ez nem a főutcán van, hanem azzal párhuzamos második és harmadik utca közé esik.
Ez vagyok
@karma1: A falu főutcáján a legnagyobb bolt most is egy CBA.
A lakosok többsége már nemcsak nyaralóként él ott, mert a zártkerteket is belterületbe vonták és sok kalyiba helyén már családi házak vannak. Továbbá két nagy szántóföldet is belterületbe vontak, melyeknek kb. fele már beépült. A 90-es évek eleji 2ezer lakos helyett 8ezren lakják a falut.
Én nem szavaztam a jelenlegi polgármesterre. Csak szólok, a hsz-t egy tárgyilagos ismertetőnek szánom, mielőtt még fidesztrollnak titulálnátok. A tiltakozó listát én is aláírtam.
KERKA
@Ez vagyok: Köszönöm az információt:)) Való igaz, én 3 éve jártam ott, egy LEGÓ kereskedésben, örülök, hogy elkészült a bölcsöde.
karma1
@Ez vagyok: Tavaly nyaron jartam ott, a sogornomek pici nyaraloja korul valoban 3 szintes kacsalabon forgo hazak vannak, es korulotte is egyre tobben mar ott elnek eletvitelszeruen. Nem arrol van szo a cikkben sem, hogy nem kell egy nagy bevasarlokozpont Nagykovacsinak, hanem a mod, es a becsapottsag. Az. hogy valaki ugy kerul pozicioba, vezeto beosztasba, hogy azt igeri, hogy NEM lesz CBA, es abban a pillanatban, hogy bekerult a zsiros poziciojaba, fordul egyet, es szembekopi sajatmagat. Igy meg rosszabb , mert nem 2000, hanem 8000 embert vagott at.
Nagykovacsit fejlodik, - erthetoen - es ez nagyon jo, de ha az emberek akarata ellenere tortennek arrafele dolgok, akkor az egyaltalan nem jo.
kukac50
A legtöbb Fideszes átveri a szavazóit! A parlamentben csak Orbán álmait szavazzák meg a mi érdekünkben egy kurva szót sem tudnak kinyögni! Érvelni más véleményen lenni meg nem is mernek mert ahhoz gyáva nyulak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.