A Demokratikus Koalíció (DK) "Európa-ellenesnek" tartja a Kúria által jóváhagyott kvótareferendumot, ezért az ellenzéki párt – az Együtthöz hasonlóan – bojkottálni fogja a népszavazást és arra kéri a választókat, hogy ne menjenek el voksolni.

A DK szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy "Orbán Viktor népszavazási kérdése" egy hazug kérdés, amely valójában nem ezer ember befogadásáról, hanem Európai Uniós tagságunk felmondásáról szól. A hazug referendum azt akarja elhitetni, hogy létezik ingyen ebéd, hogy lehetünk potyautasok az EU-ban, hogy a markunkat tartva húzhatjuk ki magunkat a közös feladatok alól – fogalmazott Gréczy Zsolt, hozzátéve: ilyen út márpedig nem létezik.

Bojkottjukról beszélve kijelentette, hogy "aki távol marad, az Európára szavaz". A DK szégyennek tartja, hogy az az Orbán Viktor, aki egyszer azt mondta, hogy több millió bevándorlót kell befogadnunk a gazdasági növekedéshez, ma ezer bevándorlóra hivatkozva léptetné ki Magyarországot az EU-ból – jelentette ki.

A Kúria döntése szerint lehet népszavazást tartani a kormány kezdeményezésére a kötelező betelepítési kvóta ügyében, a testület ugyanis kedden elutasította a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítő határozata ellen benyújtott jogorvoslatokat.

A kormány által kezdeményezett, és most jogerősen hitelesített népszavazási kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Na ezek legközelebb be se jutnak a Parlamentbe!
eugen4402
Viszont ha az 1200 főt nem fogadjuk be, az kb. 100 milliárd Ft-os büntetéssel jár, mivel a költségekhez minden tagállamnak hozzá kell járulni.(Drága magyar vitézek, az százszor ezer millió forint, csak emlékeztetőül)
justhpeter
Ez is egy lehetőség, a másik a leszavazás.
Jozefina
Ez a "népszavazás" csak orbán magánháborúja, hiszen az EU-ra nézve semmiféle kötelezettséget nem jelent. Orbán a magyar nép farkával veri a csalánt!!! Egy népszavazás sok-sok adófizetői forintba kerül!!! Ezt azoknak kellene megfizetni, akik a népszavazást kezdeményezték és jóvá is hagyták!!! Semmi értelme az egésznek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.