Magyarország leggazdagabb emberei közül többen is szerepelnek a Panama-iratokként ismertté vált offshore-dokumentumokban – írja a Direkt36.

Szemerey Tamás 2009 májusa és 2010 júniusa között volt a tulajdonosa és igazgatója egy Sunjoy Development nevű, a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett cégnek. Az üzletember közölte, hogy a cégbe azért szállt be, mert technológiai fejlesztésekben szeretett volna részt venni Európán kívül, és ezért gyorsan szüksége volt egy külföldi társaságra. Matolcsynak állítása szerint nem szólt erről.

Csányi Sándor a felesége nevén volt egy offshore-cég, amelyet azért hoztak létre, hogy ellássa a bankár hajóján dolgozó személyzet munkáltatói jogait. Csányi közölte, mivel az ilyen hajók esetében előfordul, hogy a személyzetnek EU-n kívüli országokból is vannak tagjai, illetve a hajó uniós vizeken kívül is mozog, „ezért szintén nemzetközi gyakorlat, hogy az üzemeltetést offshore cég végzi”.

Spéder Zoltán – az állammal is partneri viszonyban álló FHB Bank elnöke és meghatározó tulajdonosa – úgy kerül elő a Panama-iratokban, mint két offshore-cég széles jogkörökkel rendelkező meghatalmazottja. Az egyik cég a Whitestone International nevű Seychelles-szigeteki társaság volt, amely éveken át tulajdonolta a jelenleg Spéder érdekeltségébe tartozó CEMP nevű médiavállalatot, az Index.hu kiadóját. Spéder állítja, hogy nem ő volt a Whitestone tulajdonosa, illetve egy másik cégről, a Novum Asset Managementről is ugyanezt mondta.

Gattyán György Los Angelesben él, a Panama-iratokból kiderül az is, hogy hivatalosan is kezdeményezte azt, hogy bevándorlóként letelepedhessen az Egyesült Államokban.

Ennek az eljárásnak a részeként hozott létre Nevada államban egy úgynevezett trustot. Cégeinek kommunikációs vezetője szerint a vagyonkezelő célja, hogy Gattyán hosszú távon gondoskodjon a családjáról.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Egyáltalán ezek között a szemét gecik között van olyan aki nem érintett az offshore botrányban???nem véletlenül gazdagodtak meg!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@karma1: Biztos hogy van, szerintem nem is egy, hanem több!!!
nezelodo
Az imént a Nemzethy Csepreghy szájkaratés adta elő az ATV-ben a gondoskodó tisztakezűek pártpropagandáját, a szája sarkában állandón bujkáló fölényes mosollyal, (na hülyék, úgyis bekajáljátok ezt is). Utána jött a Gőgös, megvilágítva hogy működik a túlárazás és a pénz visszaosztás, a pályázatoknál, és említést tett egy önfeljelentő vállalkozóról aki ebbe a kelepcébe esett és folyik a nyomozás. Így már nem is tűnik rágalomnak az adómentes kaszinókból, a rosszmájúk szerint visszaosztott 50 % feletti politikusi részesedés! Persze, ha netán mégis lebuknak, jön ez a szájkaratés ficsúr, és szívhez szólóan előadja, hogy a nyomorenyhítő akcióra fordítják a lopott pénzt.
karma1
@papa.49: Nana, hogy tobb is, senki nem tesz fel feltunoen nagy osszeget egy lapra (bankszamlara) Tul rizikos. Azonfelul sokkal nehezebb felfedezni oket, - ki van ez talalva...
kukac50
Minden olyan emberre akinek van offsor számlája 20 év börtönt szabnék ki rá látatlanból ha a felső 10 ezerbe bele tartozik!
nezelodo
@kukac50: Hogy képzeled el az országot politikusok nélkül?
kukac50
@nezelodo: Kellenek politikusok csak nem olyanok akik a mandátumuk mögé bújva lopják el a Nemzeti vagyont,és megszavazzák a lopáshoz szükséges törvényeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.