A lengyel költségvetésben 9,6 milliárd zloty (2,5 milliárd dollár) hiány keletkezett az idei első negyedévben. A negyedéves deficit 7,1 milliárd zlotyval kisebb az egy évvel korábbinál, miután a bevételek 13,3 százalékkal 76,8 milliárd zlotyra nőttek, elsősorban a megemelt áfakulcsnak köszönhetően. A lengyel törvények értelmében a központi bank profitjának 95 százalékát kell átutalnia a költségvetésbe. Ez alól kivétel lehet, ha úgy véli, hogy a pénzt tartalékolnia kell a valutaárfolyamok heves ingadozása elleni védekezésre – írja az MTI.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Meg is nézhetik majd magukat. Tetszettek volna elolvasni pirospettyes seggű könyvét az unortodox közgazdaságtanról.
Hellcat
Azt se feledjük el, hogy az MNB a magyar devizahiteleseken "termelte" a profitját. Jól meg lettetek mentve csezdmeg!
telegdilaci
Ezek szerint a Lengyel testvéreink! nem vesznek át Orbántól mindent,nem lopják el a közpénzt! Ha a Lengyel vezetők olyan korrupt tolvajok lennének,mint a Magyarok! kihúznák őket az odújukból,most is több ezres tüntetés volt.de ez nagyon helyes is nekünk is erőszakosabbnak kellene fel lépni,a korrupt,tolvaj bandával! minimum el kellene zavarni őket melegebb éghajlatra.
human
"aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét" - mondta még 2010-ben Pokorni Zoltán! Szép mondat volt, Pokorni! A pusztába kiáltott szó mintapéldája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.