Rejtett kamerával látogatta meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sürgősségi osztályát Dr. Oláh Lajos, a DK politikusa.

Oláh a fél napját a váróteremben töltötte, közben beszélgetett a betegekkel és drámai állapotokat látott.

Súlyos betegek egész napokat töltenek várakozással a folyosón, a "szerencséseket" ott kezelik kint a többiek szeme láttára.

Egy rákos néni fél napot várakozott a rendelő előtt. Mivel nincs hozzátartozója, az étkezést sem tudta megoldani. Egy másik betegnek a szemétkukára "polcolták fel" a lábát, hogy elviselje valahogy az embertelen várakozási időt.

Amíg a gyógyulás csak a gazdag kevesek kiváltsága, a többieknek pedig ezek a körülmények jutnak, addig egy fillért se adjunk felcsúti kisvasútra, stadionokra vagy olimpiára – üzeni a DK politikusa a videó végén.

 12 órát várt a rákos néni étlen-szomjan a rendelőben

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@glorianna: Teljesen igazad van! Nem most, 1 pillanat alatt "pukkantak" le az e.ü. intézmények. De tudod, én ugy vagyok vele, hogy amig a 2. vh-ban éheztek az emberek, minden romokban volt, addig ma u.ez nem kellene hogy igy legyen. Vagyis, ha tudjuk, hogy valami rossz, akkor javitani kell ezen, nem tovább pusztitani! Nem kellene értelmetlen dolgokra fecsérelni a milliárdokat (kezdve a diszkötésü Alaptörvény kiadásától a Liget projekten át, a Várba költözésig bezárólag...nem sorolom, hiszen látható, tudható!
És közben "átalakitják" az e.ügyet ... ez a kommunikáció...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@Horizont: Jó egészséget kívánok és hosszú-hosszú életet.
KERKA
@Horizont: @Borda: @eszegfu: Reagálok a tegnapi kommentemhez, mert tanulságos.
Elmentem a reumatológiára, de minek? a dr. Halszemű és az asszisztens ketten megbeszélték a bajomat, majd a dr.Halszemű írt egy beutalót egy 10 napos kezelésre, interferencia + ultrahangos kezelésre. Oké, időpont egyeztetve, bájosan közölte velem a hölgy, hogy naponta menjek és a FLECTOR nevű kenőcsöt vigyem magammal. Erre már köpni nyelni nem tudok, kenegetni itthon is tudom magam:))
Desischado
@KERKA: Én is mielőbbi jöbbulást kívánok neked. Sajnos, ez a mai magyar egészségügy! Lassan már a műtéthez való eszközöket is nekünk kell bevinni, természetesen fertőtlenítve!
KERKA
@Desischado: Köszi, de már túl vagyok minden dühömön, a helyzet annyira komikus, ezen már csak nevetnem kell:))Vigyek magammal kenőcsöt XD
eszegfu
@KERKA: 17:51 Egy beteg egyébként is "kiszolgáltatott" helyzetben van, de ezzel még növelik is. Mi van, ha a betegnek nincs rá pénze?! Receptre 60 gr 641 Ft, de ez hány kezelésre lehet elég? Vélhetően nem tart ki 10 napig... Mondhatnám tragikomikus. Jobbulást kivánok!
Mézike
Ez úgy sz@ar ahogy van. Nem lett volna szabad megszüntetni az osztályok, éjszakai, illetve hétvégi ügyeletét, készenléti idejét. A mentősök, betegek nem hülyék. Tudják kit hova kellene vinni, ha lenne ügyelet, készenlét. Igaz ez jóval többe kerülne, mint a mostani "ellátás" .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.