Alig három napja érkeztek Körmendre az elsőként befogadott menekültek, de máris botránytól hangos a kisváros – tudósít az ATV

Szerdán újabb 40 fővel gyarapodott a tábor létszáma, amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával. 

A szomszédban éppen egy junior-serdülő leánycsapat edzése zajlott, amire a bevándorlók is felfigyeltek, és odagyűltek.

Az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, mire az egyik férfi berúgta az ablakot.

Faragó András, a Körmendi DMTE Egyesület elnöke elmondta az atv.hu-nak, hogy az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték.

A szülők teljesen fel vannak háborodva, és miután sokan jelezték, hogy addig nem hozzák sportolni a gyermekeiket, amíg a csarnok mellett migránsok tanyáznak, az edző kénytelen volt kiírni, hogy egy ideig szünetelnek az edzések.

Frissítés: Szinte semmi sem igaz a körmendi migránsbalhéból?

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

glorianna
Khm... "Szerdán újabb 40 fővel gyarapodott a tábor létszáma, amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával. " - rendkívül "bölcs" tervezés és elhelyezés. Már bocsánat, de ki volt az a nagyeszű, aki üvegfal mellé telepített menekülttábort? Volna még kérdés, de azokat majd máskor...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Mondjuk a kilóra megvett hitgyülis ATV migránsokkal kapcsolatos híreiből minimum gyököt kell vonni...
qrfly
most jól olvasom : "rendészeti " ??

és nem tudnak rendet vágni???

miért nem AZT LEHET OLVASNI, HOGY : furcsa emberek lődörögnek a körmendi táborban ... némelyiknek a letépett karja a seggébe van beszúrva...egyesek meg hatalmas kötéssel az ölükben sziszegnek !!!
glorianna
Khm... "Szerdán újabb 40 fővel gyarapodott a tábor létszáma, amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával. " - rendkívül "bölcs" tervezés és elhelyezés. Már bocsánat, de ki volt az a nagyeszű, aki üvegfal mellé telepített menekülttábort? Volna még kérdés, de azokat majd máskor...
Jankó123
"... az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték."

Muszáj volt meglépni ezt az intézkedést a lányok érdekében!
Vigyázni kell rájuk, nehogy huzatot kapjanak szegények a kitört ablak miatt!
:-)))
Katalina62
Nem hiszem azért, hogy minden migráns férfi így viselkedik, de aki viszont igen, érkezzen bárhonnan, kitoloncolnám! Ez viselkedés rengeteget árt a normálisan viselkedni képes migránsoknak!
eugen4402
Vajon megvan-e már az új Gavrilo Princip..? Vagy Körmend hasonlít Pearl Harborra? Kedveseim, konstruáljatok máshol ürügyet, ha egy mód van rá...
soljanka
"botrány" meg"rátörték" - remek cikk! Elkövetője hamar fel fog emelkedni a habonyi ranglétrán, a Vajna tévé is szeretettel várja.
Belerúgni a falba - ami üvegből van-, se nem botrány, se nem betörés, támadás.
Fradigege
Miért nem hívták ki a zsarukat??? A ügyeletes tiszt miért nem lőtt a levegőbe? Majd sortűz.
Hónapok óta nem láttak pnt. Otthon sokuknak kecske jut. Szerintetek mennyire beszámíthatóak ezek az IQ bajnokok?+a lányokat, nőket le is nézik. A polgármestert kell meglincselni, hogy ezt megengedte. Jó mulatást Körmend! Szavazz a felcsúti zsírmoréra! Nyugat-Dunántúl 100% zsidesz fun.
Katalina62
Na azért ez a írás arra jó volt, a facebook bejegyzéseket olvasva, hogy zsigeri indulatokat szítson! Ezért írtam, hogy ez a viselkedés a migránsoknak árt leginkább! Persze árnyaltabb lenne a kép, ha tudnák, hogy a rendész, vagy ki, milyen stílusban küldte el őket onnan?!
nemkati
@Katalina62: Gyanítom, hogy a rendész nem volt "túl udvarias" a migránsokkal, és esetleg ennek tulajdonítható az ablak berugása, nem pedig annak, hogy lányokat akartak rabolni.
nemkati
@glorianna: "ki volt az a nagyeszű, aki üvegfal mellé telepített menekülttábort?"
Az a nagyeszű nagyonis tudatosan tervezett.
Bringás
@glorianna: Nem értelek! Nem köteles minden migráns a törvényeket betartva normálisan viselkedni? Ha van ott ablak, ha nincs!
glorianna
@Bringás: Visszakérdezek: nem köteles minden bringás a KRESZ szabályait betartva bringázni? Ha van ott rendőr, ha nincs!
Ezzel szemben mi a tapasztalat?

Nos, a menekülttáborok elhelyezésénél igenis figyelembe kell venni legalább azokat a potenciális problémákat, amiknek emlegetésével maga a hatalom tölti meg a médiát nap mint nap, Egyébként pedig normaszegő, indulatos egyedek minden populációban vannak, felpiszkálásuk helyett inkább arra kellene törekedni, hogy a normaszegéseket megelőzzék.

Egyébként pedig az "Amilyen az aggyonisten, olyan a fogadjisten" szólás jut eszembe: ha ráordítanak a magyarul nem értő idegenre, ne csodálkozzon az ordítozó, ha az idegen visszaordít.
Bringás
@glorianna: Természetesen minden bringás köteles betartani a KRESZ-t, ha van ott rendőr, ha nincs!
Ordibálásról nem szólt a hír, hanem arról, hogy felszólították őket, menjenek el. Világos, hogy erre a természetes reakció, hogy berugjuk az ablakot! Engem teljesen meggyőztél!
eszegfu
@nemkati: @Katalina62: Én is hasonlókat gondolok. És ha szó szerint veszem, hogy "rátörték az ablakot...", akkor ennek már akkor meg kellett történnie, mielőtt még az iskola ügyeletes tisztje odaért volna "számon kérni". Pedig tudnia kellett volna: hogyan kell felszólitani bárkit is a terület elhagyására, stb. hiszen ez egy RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPSIKOLA! Azt meg valóban nem tudjuk: milyen volt a tiszt hangneme, miként azt sem tud-e angolul, vagy esetleg kiabálva szótagolt magyarul és a "testbeszédével" kommunikált.
Katalina62
@Bringás: Nem állítom, hogy biztosan ez történt, de történhetett úgy is, hogy a felszólítás nem volt túlságosan udvarias! Persze, ha ez történt, még nem kén e berúgni az ablakot! De egy esetleges vita hevében, ez nem kizárólag arab szokás!
KERKA
Mit kóbászolnak a migránsok egy iskola körül, ahol semmi keresni valójuk nincsen? Tessék bezárni a kapukat, és ne szédölögjenek a városban, és egyáltalán nagyobb felügyeletet kell biztosítani. Nehogymár egy egész város azért rettegjen, mert megjöttek a migránsok.
Apropó! Mikor viszik tovább őket? hiszen a céljuk nem Magyarország.
Katalina62
@eszegfu: A fenébe neked akartam tettsziket nyomni,és esőre magamnak nyomtam.Ez ciki.
eszegfu
@Katalina62: Legközelebb ne "áruld" el!:))
glorianna
@Bringás: Nem akarlak meggyőzni (senkit sem akarok meggyőzni, téged sem), mindössze fel akarom hívni a figyelmet arra, hogy a saját szempontjainkon kívül lehetnek más méltányolható és/vagy meggondolandó szempontok.
Amúgy: szerinted minden bringás mindig be is tartja a KRESZ-t?
Csizmás Kond
...mongyuk ha valakinek bámulnék be az ablakán és rám szólna, hogy álljak arrébb mire én berúgom az ablakot, akkor most itt én lennék sokak kedvenc migránsmacskája...?.
Bringás
@Katalina62: Elfogadom, hogy ez nem kizárólag arab szokás, de akit befogadnak, annak illik viselkednie!
Bringás
@glorianna: A KRESZ megsértését összemosni egy vandál rongálással, ami ráadásul félelmet keltett nekem minimum érdekes!
glorianna
@Bringás: A KRESZ megsértésének nem csak komoly anyagi kár lehet a közvetlen következménye, hanem személyi sérülés is, netán halál. Normakövetésről volt szó. Szabály-szabály, be kell(ene) tartani. De nem válaszoltál a kérdésemre: szerinted minden bringás mindig be is tartja a KRESZ-t?
Bringás
@glorianna: Miért kérdezel butaságot? Te is tudod, hogy nem minden bringás tartja be a KRESZ-t! Viszont nem is erőszakolnak, molesztálnak tömegesen, mint Abdulék Kölnben!
Katalina62
@Bringás: Így igaz! Viszont akkor tedd a szívedre a kezed, és mond vagy írd, a magyarok, vagy európai nemzetek mindig jól viselkedtek, viselkednek, ahol befogadták őket?
Bringás
@Katalina62: A magyarok nem törtek át a határokon, nem követelőztek és maradtak a táborokba, amíg döntöttek a sorsukról. Arról ne is beszéljünk, hogy sokukra halál várt volna itt, amíg a migránsok közül rengeteg olyan országból jött, ahol nincs háború!
Azért van itt min elgondolkodni!
Katalina62
@Bringás: tudod jól, hogy nem csak ilyen helyzetben lehet rosszul viselkedni!
Bringás
@Katalina62: Itt a probléma az, hogy a félelem az idegenekkel szemben beigazolódott és tapasztalattá vált, nem előítéletté!
Draba
Én amondó vagyok,hogy ha én rám akár migráns,akár nem migráns rám rúgná az ablakot,később gipsszel és mankóval biceghetne jó sokáig.
"Ha Rómában jársz,viselkedj úgy mint a rómaiak."

Ne 10 millió Magyar alkalmazkodjon már pár száz menekülthöz.
Toby
Szoboita Zoltán cikkírótól kell megkérdezni, hogy honnét szedte ezt a meg sem történt baromságot ?
soljanka
@Bringás: Mi igazolódott be? Betört egy ablak. Egy - amúgy komoly Hit gyülis- újságíró hazudott egy jókorát, hisz a címben szereplő "botrány" és "támadás" már a cikkben sincs benne!
advocat
Azért az ügyben nem érdektelen megyei rendőrkapitány egy kicsit mást nyilatkozott. Szombathelyre nehezebben jut el a hír, mint Pintérhez, Orbánhoz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.