A pitiánerség jobban teljesít. Miközben ma kiderült, az MNB csak reklámozás ürügyén 6 milliárd (!) forintot osztogatott szét haveroknak, az államkincstárnak inkább 1 napnyi tb díja fáj. A Magyar Államkincstár ugyanis arról értesítette a tüntető tanárokat, hogy a pedagógussztrájk napjára a társadalombiztosítási ellátásuk szünetelt. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felszólítja a Magyar Államkincstár vezetőjét, vonja vissza tájékoztató levelét. 

Mendrey Lászó csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: a tb-ellátás nem függeszthető fel a sztrájk idejére, utólag ez még csak nem is értelmezhető, s talán még jogsértő is. A szakszervezeti vezető szerint az április végi keltezésű levél egy dologra alkalmas:

a megfélemlítésre.

A PDSZ visszautasítja az ilyen és ehhez hasonló törekvéseket – közölte a szakszervezeti vezető, aki kitért arra is, hogy a bejelentett változások szembe mennek követeléseikkel, ellenkeznek az európai törekvésekkel, és a közoktatás szereplőinek elemi érdekeivel.

Mint írta, előre borítékolható egy újabb elégedetlenségi hullám, és nem zárható ki a nyomásgyakorlás eszközei közül akár a több napos sztrájk sem.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Orbán 3 évig nem jár be a parlamentbe és nem vonták meg tőle
a TB ellátást, hogy az ördög szánkázzon a hátán meg a tietekén is !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
micfild
@prime777: Zokog a lelkem mert sajnos ez a helyzet amit leírtál.
Nil
@micfild: a gyerekekkel biztos nem toltak ki - ezen a pár órán nem múlik semmi- vagy mégis: megtanítják a gyerekeknek hogy ki kell állni magukért a hatalommal szemben is ha kell - minden tanárt nem rúghatnak ki
aremy
@nyanya001: inkább korcsolyázzonak
aremy
@Toby: nekem ez a nemzethy olyannak min a horthysta
Nagy Mária
@prime777: Szomorú, de minden szavad igaz. Az utóbbi időben sokszor jut eszembe "boldogok a tudatlanok".
nusika
Ez tényleg felháborító! Egy nap TB-je pár forintokban számolható, de magánnyugdíj pénze 3000 milliárd!!! Ezt ki fizeti vissza ??? Matolcsy saját magának, a Mi pénzünkből alapított alapítványba juttatott pénzből, vásárolta meg a könyveit!!! Csalásból még több csalás!! Ilyenkor hányingerem van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.