A Képviselőfigyelő rendszeresen elemzi a parlamenti honatyák aktivitását. A legfrissebb kutatásból kiderül, hogy

Lázár János a kormány legaktívabb tagja a Parlamentben.

Dicséretet azonban messze nem érdemel, hiszen Lázár egyáltalán nem nevezhető aktív országgyűlési képviselőnek, de a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez az Országgyűlésben így is jelentősen több parlamenti tevékenység kötődik, mint az összes többi kormánytaghoz.

Lázár lenyomta Orbánt

2014 óta a kormány részéről Lázár János szólalt fel a legtöbbször. E tekintetben Orbán Viktor a második helyre szorult. A dobogóra még Rogán Antal fér fel. A legkevesebb alkalommal felszólaló miniszterek képzeletbeli dobogóján Seszták Miklós, Semjén Zsolt és Balog Zoltán szerepel. 

A Képviselőfigyelő szerint általánosságban megállapítható, hogy a képviselői mandátummal rendelkező miniszterek aktivitási rátái a leggyengébbek közé tartoznak. Ez viszont nem a feladatok hanyagolásából ered, hanem éppen a kormányzati státuszból, és az abból eredő egyéb kötelezettségekből.

Jól látszik, hogy a hatalmi ágak elválasztásának hiánya egy sajátos helyzetet teremt: a kormányzat képviselői úgy foglalnak helyet a törvényhozásban, hogy első pillanattól fogva egyértelmű, hogy a képviselői munkát kénytelenek lesznek hanyagolni

- összegez az elemzés.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Régóta gyakorlatilag nem is kormányoznak, kizárólag a saját érdek kiszolgálása a feladatuk. Minden egyes intézkedésük mögött valami saját, anyagi érdek áll.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Itt a bizonyték, hogy semmi szükség rájuk, zajlik az élet nélküólük is, valszeg jobban jártunk, hogy nem nagyon verték mgukat izzadtra !
Fradigege
A zsírmore serénykedik mindenki felett. Aki közbe pofázik vagy saját gondolat lepi el a szürkeállományát, az repül.
karma1
Minek kene csinalniuk barmit is? A lopas mar teljesen olajozottan megy magatol is, megvannak a megfelelo stromanok, a szukseges offshore cegek, az Unio meg mindig hajlando uj projektekre penzt adni (bar a regieket majd mindet leallitotta, formai es tenyleges hibak miatt, de sebaj, mindig vannak uj otletek, amire keregethetnek orbanek)

Akkor minek is kellene meg dolgozniuk? Ellenzek semmi, azokat eppen nem kell a foldbe dongolni, az emberek maguktol is meghalnak, a tanarokat ledaraltak, az egeszsegugy kiurul - nincs itt semmi latnivalo, majd lehet jonni tapsolni, amikor vitya vezir a Varba megy, oszt jonapot...
Desischado
Nyanya is belinkelt egy remek cikket, én is hoztam egyet: kolozsvaros.com/2016/05/04/boven-itt-lenne-az-ideje-hogy-magyarorszag-nevet-megvaltoztassuk/
És itt egy másik: kolozsvaros.com/2016/05/03/ennyire-telhetetlen-penzehes-kormanya-a-budos-eletben-nem-volt-magyarorszagnak/
Ez önmagáért beszél! Ezek nem dolgozni járnak oda, hanem harácsolni! A munkáról azt sem tudják, hogy eszik e vagy isszák!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.