Csütörtöktől már nem dolgozik tovább a Terézvárosban gyerekorvosként B. Krisztián, akit négy évre ítéltek, mert lúggal öntötte le volt szeretője nemi szervét – írja a nol.hu.

Az önkormányzatnak sikerült meggyőznie az orvost, hogy az érvényes szerződés ellenére ne praktizáljon tovább, legalábbis a VI. kerületben.

Terézváros önkormányzata csütörtök délután közölte: továbbra sem tartják elképzelhetőnek, hogy az orvos Terézvárosban praktizáljon.

Az önkormányzat természetesen tisztában van vele, hogy a Fővárosi Törvényszék tegnapi tárgyalásán született elmarasztaló ítélet nem jogerős, mégsem tartja megengedhetőnek, hogy az első fokon négy év letöltendő börtönbüntetésre és az orvosi foglalkozástól öt év, valamint a közügyektől hat év eltiltásra ítélt B. Krisztián részt vegyen Terézvárosban gyermekek egészségügyi ellátásában

– jelezték.

Közölték, hogy csütörtökön egyeztetést kezdeményeztek az orvossal, aki „megértette és elfogadta az önkormányzat döntését és érveit”.

Csütörtöktől az orvos ígérete szerint nem lát el egészségügyi feladatokat a kerületben, helyettesítéséről gondoskodnak – tették hozzá.

A képviselő-testület május 9-én rendkívüli ülésen vitatja meg a kialakult helyzetet, hiszen az önkormányzatnak jelenleg is hatályos szerződése van egy egészségügyi vállalkozással, amelyik B. Krisztiánt alkalmazza.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Biztos en vagyok a hulye, hogy nem ertem: mit kell meg egyeztetnie az onkormanyzatnak vele, ha 4 ev borire iteltek, es 5 evre ELTILTOTTAK az orvoslas gyakorlatatol is? Max, annyit kellett volna nekik mondani ennek a kocsognek, hogy viszlat 5 ev mulva delutan 2-kor, es kesz!

Es meg mindit nem halllom, hogy az Orvosi Kamara (ami azert NEM fidesz iranyitasu szervezet, hanem komoly szakmai egyesules) nem veri az asztalt a cipojevel, mikozben megvonja OROKRE az orvosi diplomat ettol a szemettol?

HOL VAN A MEGFELELO ORVOSI KAMARA??? Ja, vagy akkor minden orvos tehet ezutan nyugodtan barmilyen testi sertessel jaro buncselekmenyt, mert ugysem veszik el az orvosi diplomajat?

Ha en orvos lennek, akkor MOST lepnek ki az Orvosi Kamarabol, mert ez a mocsok is oda tartozhat, a vegzettsege alapjan...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
Az Önkormányzat elmehet a pi..csába! Nem az elítélt orvossal, hanem egy eü. vállalkozással van kapcsolatban, kérjen tőlük másik orvost. Egyáltalán akad olyan szülő aki elviszi ehhez a féreghez a beteg gyermekét?
eszegfu
@karma1: 00:18 Vélhetően azért kellett "egyezkednie" az önkormányzatnak, mert érvényes szerződése van (még az is elképzelhető, hogy a vállalkozás csak egyszemélyi tulajdonában van és nem tud maga helyett mást küldeni) és az itélet még nem jogerős. De abban teljesen igazad van, hogy az Orvosi Kamara miért nem függesztette fel a müködési engedélyét a jogerős itéletig, majd utána eldönthették volna egész életre megvonják, vagy visszakaphatja!
karma1
@eszegfu: Van egy olyan erzesem, hogyha egy ORVOS -tehat olyan valaki , akitol embereletek fuggnek - egy ilyen ugyben vadlottkent szerepel BARMILYEN szinten, meg ha nem is vegleg, de legalabb addig, amig be nem fejezodik az ugye , addig mindenkeppen fel kellene fuggeszteni, de mondom, en meg mindig hianyolom az Orvosi Kamara hivatalos allasfoglalasat az ugyben. Nekik az osszes orvos becsuletenek a vedelme miatt kellett volna mar fellepnie, ha maskepp nem, akkor nekik is addig, mig a vegleges itelet meg nem szuletik.
Volt ezelott kb. 30 evvel egy eset, amikor egy nagyon nehez targyalasi nap utan egy birono bement egy kozertbe, es vett 3 tetelt, valami elore csomagolt felvagottat, egy uveg bort es egy darab elorecsomagolt sajtot. Volt nala bevasarlokosar, de o szorakozottsagaban nem a kosarba, hanem a kezitaskajaba tette az arucikkeket, es beallt a penztarba, ahol a 3 arucikket a kezitaskajabol rakta a penztaros ele. Persze, jo magyar modra azonnal hatra vittek ot, es ugy kezeltek ot, mint egy kozertes tolvajt. Hiaba nem talaltak nala semmi mast, csak a 3 arucikket, ami nala volt, es amit hianytalanul kipakolt a penztaros ele, hogy kifizeti, ebbol a semmi esetbol csinaltak egy oriasi rendorsegi ugyet, hogy XY fovarosi legfelsobb birosagi birono LOPOTT egy kozertben - a hirekben mar csak igy jott le - 1 UVEG BORT!

ezt a holgyet AZONNALI hatallyal kirugtak a birosagrol, barmennyire is nyilvanvalo volt, hogy NEM lopasi szandekkal tette a taskajaba az arucikkeket. Ott is mukodott - sot: tulmukodott - a Biroi Kamara, az igazsagugyben sehol sem kapott allast tobbet, mert megkerdojelezodott a tisztessege.
Ezt az esetet csak azert mondtam el, hogy mutassam, sokkal kisebb esetekben MUKODOTT a szakmai kamara, akkor itt most miert nem??? Mert mikola rokona? ES??? Tan mikola fujja a passzatszelet?
Ja, es 30 evvel ezelott meg boszen a Kadar-rendszerben eltunk...
eszegfu
@karma1: Egyetértünk teljesen! M.o-n csak az praktizálhat, aki az Orvosi Kamara, ill. ügyvéd esetén az Ügyvédi Kamara tagja. Hiába van meg minden vizsgájuk, diplomájuk! És bizony joggal tehetjük fel a kérdést: miért nem tett valamit a kamara?!
1magyar
Alapból megszegte az orvosi esküt ezzel a tettével.
karma1
@1magyar: Ugy am! Es Te se vinned hozza a gyerekedet, ugye, ha megbetegedne???
Ugye, NEM? (Mert en meg akkor sem, ha csak ez az egy orvos lenne hivatalbol elerheto. Mindent megmozgatnek azert, hogy a gyerekem meg veletlenul se kerulhessen egy ilyen pszichopata kezebe...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.