Ki kell deríteni, hogy pontosan mi történt csütörtökön Körmenden – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

A szóvivő közlése szerint a rendőrség már megtette az elsődleges megállapításait, de – ahogy a miniszterelnök is elrendelte – fel kell tárni az ügy minden részletét. A folyamatban lévő vizsgálat feladata, hogy kiderítse, pontosan mi történt Körmenden – mondta Kovács Zoltán, hozzátéve, "egy dolog biztos, történt valami".

Arra a kérdésre, hogy az események miatt zárttá tehetik-e a jelenleg nyílt körmendi befogadóállomást, azt válaszolta, erre vonatkozóan uniós és magyar jogszabályok az irányadóak: azokat a menekülteket helyezik el zárt táborokban, akik megsértették – például illegális határátlépéssel – a törvényeket.

Az atv.hu csütörtökön azt írta, hogy szerdán a befogadó állomáson – amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával – migránsok "a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el tanulmányozni, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, amelynek eredményeként az egyik férfi berúgta az ablakot".

A Vas megyei rendőrfőkapitány csütörtök délután, rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, nem történt semmiféle, a migránsokkal összeköthető erőszakos cselekmény Körmenden, alaptalanok azok az állítások, amelyek egy internetes hírportálon megjelentek. Tiborcz János közölte: betört a rendészeti szakközépiskola egyik ablaka, de arra nincs semmiféle bizonyíték, hogy migránsok törték volna be és szándékos rongálás történt volna. Szabálysértési ügyben folyik a rendőrségi vizsgálat ismeretlen tettes ellen – fűzte hozzá.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Leégtetek b+ mint a Reistag persze nem először !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@papa.49: Én egy olyan fényképet láttam, ahol az ablak a talajszinten van, a terem pedig mélyebben!
Eriksson
Talán meg kellene kérdezni néhány körmendi civilt, hogy ők mit tudnak az ügyről. S ha egyértelmű lesz a a történet hazugság vagy igazságtartalma, akkor már nem is lesz min nézeteltérni.
Mert mindig a süket csinálja a pletykát.
eugen4402
@Eriksson: Elvileg igazad van. Csakhogy itt és most egy hisztériahullám tombol, és a csak a déli határszélen készült rádióriportra tudok gondolni, ahol a riporter egész nap kereste a migránsok által megtámadott lányokat, és végül talált egy hajadont, aki elmondta, hogy róla beszélnek a falubeliek. - És mi történt Önnel? - kérdezte a riporter. - Álltam a buszmegállóban, és odajött négy, vagy öt ilyen migráns, és valamit kérdeztek, de nem értettem mit akarnak. Egész addig kérdezgettek, amíg végre megjött a busz, én felszálltam...
papa.49
@Bringás: Én az épülettárban néztem meg az átadáskor készült képet, azon a jóval az átlag magasság felett vannak az ablakok...
papa.49
@Bringás: Elnézést kell kérnem tőled megtaláltam az igazi képeket, valóban szinte a földön vannak, már csak az a kérdés, hogy miért nem festették le azokat az ablakokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.