Felháborítónak tartja Orbán Viktor miniszterelnök azt az európai bizottsági javaslatot, amely szerint az uniós tagállamok fejenként 250 ezer euróért tagadhatnák meg a migránsok befogadását.

A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában viszonyításul kifejtette: egy magyar hét év alatt körülbelül négyezer eurót kap a brüsszeli forrásokból. Azt is mondta, hogy 250 ezer eurót egy átlag magyar 39 évnyi munkával keres meg.

Az Európai Bizottság javaslata egy "gyomorszájra mért ütéssel ér fel", "a felháborodást nehéz civilizált nyelvi formákba önteni" – fogalmazott Orbán Viktor.

Szerinte a brüsszeli vezetők "egy elefántcsonttoronyban ülnek a világtól elszigetelve, nem is ismerik a valóságot, fogalmuk nincs, miről beszélnek".

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
"Az M1-nek arra a kérdésére, mely szerint a 3 milliárd eurós akciótervbe Magyarországnak 18 millió euróval kellene beszállnia, Orbán Viktor azt mondta: „Fizetni hajlandóak vagyunk, de a kényszer betelepítést nem fogadjuk el.”
www.hirado.hu/2015/11/29/orban-viktor-fizetunk-de-a-kenyszerbetelepitest-nem-fogadjuk-el/
"naugye" nix ugribugri!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@JAJMÁR: Mindig a számolgatás! Az összes többi pártra összesen nem szavaztak annyian, mint a fideszre! Oszthatsz, szorozhatsz, de megint nyerni fognak! Lehet szörnyűlködni, meg nyüszíteni, de ez a valóság! Azt mondod, többen vannak az ellenzők és a tények meg azt mutatják, mindig ők nyernek! Én a tényeknek hiszek!
Eriksson
Gondoltam egy számra (250 000 euro)
Szorozd be a mai forint árfolyammal (78 121 500 ft)
Ezt az összeget ismét szorozd be a Brüsszel által kötelezően betelepíteni kívánt menekültek számával.
Mennyi lett a végeredmény?
Ezt az összeget vajon mire lehetne fordítani önhibáján kívül zsarolásba keveredett kis hazánkban? Esetleg oktatás? Egészségügy? Infrastruktúra? Munkahelyteremtés? Nyugdíjemelés?
Vagy kifizetés esetén még mélyebbre süllyedne az általános életszínvonal, bekövetkezne az általános éhkopp, hogy a vadidegen, európán kívülről jött embereknek meg legyen az általános jólétük.
S ez az elképzelés nemcsak Magyarország, hanem Európa kirabolása lenne az Európa Unió által.
JAJMÁR
@Bringás: Hát a "gondolkodás" nem az erősséged :)
Na, mindegy, így jártunk. Megtanulod majd:

"Idővel az ember megérti, mi a különbség a között, hogy tartasz egy kezet vagy leláncolsz egy lelket...
...és idővel megtanulod, hogy a nagyon sok is, az életet adó meleg is égethet és elszenesíthet...
...és az ember csak tanul és tanul" (Jorge Louis Borges)

Nos, neked bőven van mit :)
Hellcat
Ez az embert egy evőkanállal kéne agyonverni, hogy sokáig tartson és mindenki kivehesse belőle a részét.
Desischado
@Hellcat: Ember?! Ez?! A magam nevében kikérem magamnak, hogy ezt a véglényt az emberekhez számítsák, de gondolom, te sem gondolkodsz róla másképp.
Az Unió csak küldje a pénzt, a kötelezettségeket meg tolja másra. Undorító hozzáállás, de orbántól ne várjunk mát. Kell neki a migráns cirkusz, mert akkor nem a vaskos lopásokra és gondokra figyel a nép!
verőce21
Egy megoldás van, ami az EU érdeke és kötelessége, a közös határvédelem.
Amit a ballib áruló bagázs tesz, az minden, csak nem az Unió érdeke. Nem az Uniós állampolgárok akarata és érdeke. Az egyszerűen árulás, a néppel való szembehelyezkedés.

Nem Brüsszel dolga meghatározni az ország jövőbeli etnikai összetételét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.