A polgári berendezkedés irányába mutató költségvetésként jellemezte a jövő évi büdzsét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

A költségvetéssel mindenki léphet egyet előre – hangoztatta a kormányfő.

Kitért a nyugdíjasokra, akikkel – fejtette ki – a kormány még 2010-ben kötött egy szerződést, vállalva a nyugdíjak értékének megőrzését, ami sikerült is.

Orbán szerint "mindenki léphet egyet előre" 2017-ben

Mint mondta, a rezsicsökkentéssel és a nyugdíjak emelésével lényegében sikerült ellensúlyozni a korábbi, 2010 előtti "veszteségeket", amikor elvették a 13. havi nyugdíjat, az ellátás pedig folyamatosan veszített az értékéből.

A 2017-re tervezett 2,4 százalékos költségvetési hiányról szólva jelezte, hogy ezzel "bőven az unióval kialakított egyetértés határán belül" maradnak.

Az állami alkalmazottak béréről is beszélt a miniszterelnök, aki felidézte, hogy bevezették az életpályarendszert, és jelentősen emelték a fizetéseket a rendőröknél és a katonáknál, "mert első a biztonság". Őket követték a pedagógusok – folytatta –, mert "második a jövő", majd a közigazgatásban dolgozók következnek, mert "a harmadik legfontosabb dolog a rendezettség". Most jönnek az egészségügyben dolgozók, és az idén is tesz lépéseket a kormány a szociális szférában és a kulturális területen dolgozók esetében is – közölte.

Az egészségüggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: "az egészségügyi költségvetés valójában nem az egészségügy költségvetése", hanem a gyógyításé. Ugyanis "az egészségünkre többet költünk, mint az egészségügyi kiadásokban szereplő tételek", mivel például a sport, a mindennapos testnevelés és az "életformát elősegítő" beruházások az egészségmegőrzést is szolgálják. Vagyis egy átfogóbb szemlélet esetén ezeket "nyugodtan besorolhatjuk" az egészségügyi kiadások közé – mondta Orbán Viktor.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ugye azon már túl vagyunk, hogy a szakadék széléről tovább léptünk! Most az a kérdés, hogy a szakadék mélyéről hová lépjünk még tovább!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Mai hír:
,,Márciusban az ipari termelés volumene 4,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól"
A tendencia valóban biztató.
Aki Én
Igaz ugyan, hogy évekkel ezelőtt nagy elrugaszkodásról volt szó, de jó az a néhány évenkénti egy lépés is. Már ha az előre halad persze és nem hátra.
Neki mondjuk egyre inkább bejön az elrugaszkodás. A valóságtól már mindenképpen qrvára elrugaszkodott.
Bringás
A pedagógusok pénzén tényleg nagyot lódítottak és a nyugdíjasoknak is kedveztek. Azokkal, akik vállalkozásoknál dolgoznak, semmit nem kezd az állam. Azokat lehet kizsigerelni!
lópicigáspár
Ugye azon már túl vagyunk, hogy a szakadék széléről tovább léptünk! Most az a kérdés, hogy a szakadék mélyéről hová lépjünk még tovább!?
verőce21
Mindenki előreléphet. De aki nem akar dolgozni, ne is egyék. És ne is tartsa a markát./csajkát.
Január
"Kitért a nyugdíjasokra, akikkel – fejtette ki – a kormány még 2010-ben kötött egy szerződést, vállalva a nyugdíjak értékének megőrzését, ami sikerült is."
"A hivatalos statisztikai jelentések sorában ...Az infláció mértéke tíz év alatt 38,1%-ot ért el a reáljövedelmek 33,8%-ot növekedtek ez utóbbi adat a teljes munkaidőben foglalkoztatottakra vonatkozik."
A nyugdíjasok még csak nem is remélhetnek reáljövedelemnövekedést, mert csak a nyugdij reálértékének megőrzésére vállalt a kormány kötelezettséget.
Tehát a nyugdijasok fokozatos elszegényedésre vannak ítélve a társadalom többi csoportjához képest.
Kedves Miniszterelnök Úr, tud erről?
eszegfu
Valóban ez a "mindenki léphet egyet előre" látomás u.olyan, mintha azt várnák, hogy Osztyapenkó (szobra) lépést váltson!!!
nyanya001
@Január: Nem tud róla. Honnan tudna ?
Talán a Selmeczitől aki népjóléti államtitkár ?
Mert arra lusta, de szerintem tehetsége sincs hozzá, hogy dolgokról
saját maga meggyőződjön.
Ha elmegy egy turnéra, ott fizetett, debil nyugdíjasok ölelgetik, csókolgatják a kezét.
Cicamama55
Véletlenül én is hallottam a rádióban tett nyilatkozatát. Párbeszédet folytattam vele, úgy hogy zengett a konyha! Kiemelte a nyugdíjasoknak nyújtott megélhetési rezsi csökkentést,- a csirke, tej-de nem szólt a benzin áremelésről, mely a juttatásuk 5-10 szeresét veszi ki a zsebekből! A csirkét és tejet a milliomosok is fogyasztják, nem annyit mint a keményen dolgozott kisemberek!
Aki Én
@verőce21: Minden ilyen megnyilvánulásodból süt az ostobaság és semmit meg nem értés. Néha azért becsempészhetnél valami építő gondolatot is a demagóg közhelyek közé ha már ennyit szerepelsz.
Aki Én
@verőce21: Csak az elmúlt 30 perc híreiből néhány.

,,4,6 százalékkal csökkent a magyar ipari termelés"
,,Túl sokan élnek a létminimum alatt, átírják a számítás szabályait"
Hellcat
Léphettek előre...benzinre nem lesz pénz.
bencemacska
"A költségvetéssel mindenki léphet egyet előre – hangoztatta a kormányfő."
Szeretném felhívni miniszterelnök úr figyelmét, hogy tudja-e mit jelent a szakadék szélén állók előre lépése?
Lehet, hogy négymillióan lépünk a szakadékba???
Szeretném arra is felhívni a figyelmét, hogy a bíróság eltiltotta a hazudozástól!
jav
Ja.
Fity-makkok Azer-t Audival mennek.
Mert Egy lépés,nem a nyikek világa.
Mennek előre vagy száz milliárd-lépés-ny(ike)t ,Népüknek meg IGÉRNEK egy lépést.
De hát rendjén van ez így.
Láz-alom ,megmondta.
Mindenki annyit ér amennyit maga alá tud ,gyűjteni.
Így ,mostanra már minden Fity-makk ,sokat ér.
Leginkább az Andrássyn.

Rőf kötél súgja meg fejeteknek
Hogy mi a súlya a feneketeknek.

Villon után és utánuk ,már Szabadon.(mielőtt még Plagi-bá-vá ,válnék.)
Ez már terrorizmus?
Biztos?
56-ban is azt mondta egy Hat-alom,hogy fenekek súlyának így való mérése az Rend-szar ellenes mert akkor tájt még terroristák nem voltak csak terror-Pisták.
Mi lett belőle?
Nemzeti Ünnep.
Szerintem is ,Ünnepelni ,jó dolog.
Mikor,kiket. ( Mikor ,melyiket.)Mikor,hol.
( Bocs Gejza ,hogy Plagi-bázok, mert hatása ,nem mulandó.)
namihami
Kedves blogtársak.
Fárasztjátok magatokat azzal a hiábavaló céllal, hogy jobboldali blogtársainkat bármiről meggyőzzétek. Minek?
Infláció nincs, gazdaság sűvít, jólét nő? Ha a saját szemének, saját statisztikai adataiknak és főleg a ZSEBÉNEK nem hisz, akkor a köd úgyis marad. Ez már nem meggyőződés, hanem vallás. Annak is a bigott változata.
Ha ezeknek a ""hívőknek"" egy darab sz@rt becsomagolna az istenük egy fóliába és azt mondaná, hogy svájci csoki, még cuppognának is hozzá.
Hogy is volt a hiteles kinyilatkoztatás: "Én sohase hazudtam." És láthatjátok, még ma is, midenek ellenére elhiszik a megfellebbezhetetlent.
magyarbakancs
"Orbán szerint "mindenki léphet egyet előre" 2017-ben."
Magának is Orbán úr csak egyet kellene előre lépni cella ajtón be.
Kutyuska
@namihami: Osztom a véleményedet.Tegnap éppen ezt a Sz@r kontra csokis példát hoztam fel a páromnak.
Annyival kiegészíteném, amit írtál, hogy szerintem a fanatikus hiten túl az Orbán hívők legtöbbje "gyenge" ember, kell nekik egy bálvány, mert magukban nem hisznek, nem boldogulnak önerőből az életben, nincsen önálló véleményük, úgy is mondhatnám, hogy a logikus gondolkodásra nem alkalmasak. Szükségük van egy védőszentre, aki erőt ad nekik ahhoz, az életüket elviseljék.
Azokra persze ez nem vonatkozik, akiket kitöm a Fidesz pénzzel, őket kilóra megvették.
Biztos vannak olyanok is, mint néhány blogtársunk itt is, aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy jómódú vagy gazdag családba született, soha nem volt és feltehetően nem is lesz anyagi gondja. Ők a legrosszabbak, mert teljes mértékben érzéketlenek a náluk rosszabb helyzetben élő emberekkel szemben, a szociális érzékenység szikrája sincs meg bennük.
sentinel216
Az a több tízezer ember, akit havonta kirúgnak a munkahelyéről, akit kilakoltatnak a házából, aki az utcán él, sorban áll az ingyenkonyháknál egy tányér levesért, vagy betegen áll a sorban a listák miatt? Azok hová lépjenek?
papa.49
Szeretném felhívni a hazugovics figyelmét, hogy a teljesen hülye kormányzása miatt az a sor egyre hosszabb lesz a Rókus Kórház mellett!!!
Hiába hazudozik az emberek életszínvonala ezen is lemérhető!!!
egon1
H elfogadnánk ennek az idegbeteg Orsósnak az előrelépés teóriáját,akkor kb.4 és 1/2 millióval kevesebben lennénk,ugyan is ennyien állnak a szakadék szélén ! Lehet hogy ez a manusz,a Sztálini érában, gondolkodik !!!
Draba
"Aki nem lép egyszerre,nem kap rétest reggelre,mert a rétes..."
Toby
Jééééé...illiberális nyelven a lopás "polgári berendezkedés" ?
Nil
gondolom ha beleestünk a szakadékba akkor már csak a földet kell ránkkotorni
kukac50
Igen léphetünk,csak az a kérdés,hogy hány adag ingyen kaját főznek,reggel kell beállni a sorba,ha elkezdik osztani az ingyen kaját lépkedhetünk egyet előre.
Desischado
@Aki Én: Köszi, majd behaltam! Még most is nevetek!

Érdekelne, hogy én például hova lépjek?! Rohadna meg a bandájával együtt, ez a hazug föld terhe és szégyene!
fekete
mINDENKI LEPJEN EGYETT elore egy rakas kutya --arba! Ilyen kelekola'kat sem igen talal az ember,mint ezek a bo"szme'k!
felnőttem kissé
Na akkor most LÉPEK innen és köszönök mint az úttörők (.aki még hallotta)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.