Mindenkinek kötelező lesz gondoskodni a saját apjáról és anyjáról, ha az Országgyűlés elfogadja a Polgári Törvénykönyv egyik módosítását. A kötelező szülőtartás ad némi biztonságot az idős és szegény embereknek. De mi a helyzet, ha valakinek nincs gyereke? Vagy ha nagyon rossz a kapcsolata a szülővel?Május 3-án az Országgyűlés elé terjesztették az új Polgári Törvénykönyv Negyedik Könyvét érintő legújabb módosítást. Ennek értelmében kötelező lenne a szülőtartás. Az Alaptörvény XVI. cikke a gyermekek szüleik iránti felelősségéről szól, és előírja, hogy a nagykorú gyermekek kötelesek gondoskodni rászoruló szüleikről. Ugyanez a kötelezettség a családok védelméről szóló törvényben is megjelenik, amely szerint „a nagykorú gyermeknek külön törvényben foglaltak szerint tartási kötelezettsége áll fenn azon szülőjével szemben, aki magát önhibáján kívül nem képes eltartani”.

Forrás: faktor.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@simmering73: "De mi a helyzet, ha valakinek nincs gyereke? Vagy ha nagyon rossz a kapcsolata a szülővel?" ÉS MI A HELYZET HA 47 EZERBŐL SAJÁT MAGÁT SEM TUDJA FENNTARTANI. ÁLLATOK!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
Lá, lám!
Miből lesz a cserebogár.
Hol is van ilyen?
Természetesen Kínában
.A kötelező szülőtartás ad némi biztonságot az idős és szegény embereknek.
De mi van ott,hol a fiatal korosztály is szegény?
Agyatlanok.
Kő agy őrnagy?
Gyógyszered szeded rendesen?
simmering73
Magyarul rövidesen nem lesz nyugdíj. Előbb, mint gondolnánk. Tapsot kérek a nyájtól.
simmering73
@simmering73: "De mi a helyzet, ha valakinek nincs gyereke? Vagy ha nagyon rossz a kapcsolata a szülővel?" ÉS MI A HELYZET HA 47 EZERBŐL SAJÁT MAGÁT SEM TUDJA FENNTARTANI. ÁLLATOK!!!
KERKA
A lényegét abban látom, hogy az állam megszüntet minden szociális ellátást, mindent a családra hárít át.
Ha egy idős önmagát ellátni képtelen embert idősek otthonában kell elhelyezni, akkor az ellátás összegét törvényileg a gyerekekre hárítja rá. Eddig is úgy volt, ha az idős ember nyugdíja nem fedezi az ellátást akkor a családnak kell azt kipótolni. Ha tudták. Ha nem akkor még lehetőség volt a bírósági behajtásra. Ha ez a törvény életbe lép, akkor a szülő tartást ezentúl levonják automatikusan a fizetéséből. Persze itt van igaza Horizontnak, hogy megette a fene, ha már kötelezni kell a gyermeket a saját szülője eltartására.
Ezeken túl kérdem én hogyan érvényesítik a törvényt, ha a gyermek már évek óta külföldön dolgozik?
Vagy ha közmunkás, vagy ha a gyermek éppen úgy munkaképtelen, vagy rokkant nyugdíjas? Levonják a nyugdíjból az ellátás összegét?
RonaGyuri
Egyértelmű beismerése annak, hogy ötletük sincs arra, hogyan lehetne megfelelő nyugdíjrendszert kialakítani! =))
Katalina62
A magyar munkabérek mellett? Szóval ma Magyarországon vállalj legalább három gyereket, dolgoz, és tartsd el a szüleidet? Mindezt magyarországi munkabérből? Ez a szülőknek is megalázó, ugynis végig gürcölték nyugdíjjárulékot fizettek a semmiért?
felnőttem kissé
EZ ugye ott kellene kezdődjön,hogy mindenki alanyi jogon 1,5 milliót keressen. Igy biztos iskoláztatás, luxus, lakás, kocsi, kanári szigetek golf stb. nejem is dolgozzon ugyan ennyiért ! E mán ugye 3 milla/ hó. Aztán felébredek!!! Hol élünk ? ott, hogy a gyerekeket nyugdijasként kénytelenek vagyunk mi szülők segíteni. Aki ezt nem hiszi járjon utánna!!! A magyarországi nyugdijak : legmagasabb 1.450 ezer -50 000 is akad elemezni kellene nem csak átlagolni, nem csak leközölni. Mire is futja meg mire nem? Egy havi nyugdij kiesése is gajra vág bárkit. Egy kazáncsere 170.000 HUN. Ft.cseréljem ? vagy nem fűttök + a tüzelő 120-000 től / év.
65. 000 Ft./ hó alatt is akad jó pár százaléknyi nyugdijas itt e honban. Kb 40 % ra tehetők.. Gyermekeink jövedelme Önmagukra + rezsire nem elég.
Az idősotthonok meg 80-% ért avagy van aki havi 94,000 ért áll szóba az idősekkel , ha áll . Egy részük fix x százezret, kér.(800- tól már hallottam )
itt a lehetőség arra,hogy a generációkat egymásnak uszitják, apát fiára és fordítva .Ebből ami alakul max. szomorú vasárnap nóta tetézve temetésekkel.Ez a kiszolgáltatottság.
Ötletként:? halva kellettem volna születni?
Családbarát lozungokkal Csokossan. Aki erre áldását adja az elöttem senki. Kormányon is meg lehet sértődni, engem is el lehet vinni .Majd feloszlik a zenekar. HÁT Idefigyelj Lajos ! pénz nélkül mulatni bajos. AZTÁN fogy a nemzet ? ezekután még csodákat várni ? DE olimpia az legyen , Fizetek főur volt egy feketém s egy életem amit elrontottam én...
Kérdés és akinek korábban elhalnak a gyerekei ? vagy nincsenek is ? ilyen is akad nem 1-2 .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.