Nem közterület-foglalási engedéllyel, hanem bejelentett demonstrációként tart koncertet szombaton a Budapesti Fesztiválzenekar – írja a 24.hu.

Miután az RTL Klub csütörtöki híradójában elhangzott: a zenekar szombaton koncertet tart a Vörösmarty téren, a Főpolgármesteri Hivatal úgy reagált:

szerintük Fischer Iván a törvények felett állónak tartja magát, mert a zenekar nem kért közterület-foglalási engedélyt.

A Budapesti Fesztiválzenekar hangsúlyozta, hogy demonstrációt tartanak majd, amelyet kedden engedélyezett a rendőrség. Idézték a sajtónak küldött meghívójukat:

"Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar közös zenélésre és tiltakozásra hívja közönségét, barátait és a sajtó képviselőit május 7-én 17 órakor a Vörösmarty térre."

A Fővárosi Közgyűlés április 27-én úgy döntött, hogy tavalyhoz képest 200 millió forinttal kevesebbel, 60 millió forinttal támogatja idén a BFZ-t (amely nem a főváros intézménye). Két nappal később Fischer Iván zeneigazgató videoüzenetben nehezményezte, hogy a döntés szezon közben, előzetes egyeztetés nélkül született meg.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Méretes cummhy - jó helyre ment !
Jozefina
Elhúzhatnák végre ennek a szerény gondolkodású tarlósnak a nótáját!!!
karma1
Haaaat, ha errol a BBC meg a tobbi nyugati sajtotudosito csinal egy klassz kis hirt, akkor tarlosbunkonak nagyon fel kell kotnie a szarosgatyajat, mivel azok nagy kejjel fogjak megemliteni, hogy milyen modon jott letre ez a koncert... Szivas a kobon... Nyilvanosan adnak a budapesti turizmusnak,... Tavaly a balatoni turizmust tettek tonkre a vasarnapi boltzarral, most a Fesztivalzenekar szerepleseit kell alaposan visszanyesni, - pedig nagyon sok zenerajongo van, aki kifejezetten az o koncertjeikert jon Ma.o.-ra, na de ez egy olyan kulturgyokernek, mint tarlos, a vilagon semmit sem jelent,)
Pedig a masik nagy kegyelemdofest mar a mult heten megadtak a fovarosnak: a Varbol ki akarjak tiltani a turistabuszokat. (Persze, mar azzal is jocskan megnyirbaltak az erdeklodok szamat, hogy a Halaszbastyara csak penzert lehet mar regota bejutni, elzarva ezzel egy kozkincset nem csak a szegenyebb magyar turistak elol, de a kispenzu hatizsakos fiatal kulfoldiek elol is, akikbol "kepzodne" a jovo fizetos turista retege...
tarlos ugy hulye a kezivezerlo vezirivel egyutt, mint egy lapat tehenszar,... (bar ez utobbival legalabb lehetett futeni)
Nil
nagyon jó volt ott lenni

nem gyújtogatni kell meg tv székházat foglalni ...
Ez vagyok
@Nil: Igen, nagyon jó volt :)
Majd megkapja ezt a pénzt olyan, aki kevésbé érdemli meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.