Faludi Zoltánnak egy maréknyi hely jutott csupán a helyi Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola kollégiumában, miután az önálló bírósági végrehajtó kilakoltatta őt saját házából – írja a Blikk.

8 éve vett fel 3 millió forint svájcifrank-alapú, szabad felhasználású jelzáloghitelt az ingatlanra. 

Túl akartam adni a régi Trabantomon, és a gyerekemet is szerettem volna elvinni néhány helyre. Eleinte minden rendben ment, négymilliót visszafizettem, de a végén már havi 75 ezres csekkek jöttek, közben agyvérzésem is lett. Táppénzes fizetést kaptam, tartalékaim nem voltak. Mire feleszméltem, már elárverezték a lakásomat az interneten 4 millió forintért, és már tovább is adták 9-ért, tőlem pedig a bank további 5 milliót követel

– kesergett a tanár úr, akit állítása szerint a hatóságok embertelenül zavartak el otthonából.

Kollégiumi szobában kell élnie a kilakoltatott tanárnak

Fotó: Blikk

Elkezdték kihordatni velem a bútoraimat, majd amikor a nyitott csigolyám miatt segítséget kértem az egyik rendőrtől, azt kiabálta, takarodjak. Negyvenévnyi becsületes munka után ezt érdemlem?

Az idős férfi jelenleg egy 15 négyzetméteres kollégiumi szobában él, hely szűkében holmijainak felét a Suzukijában kell tárolnia.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Nem egyedi ez az eset, nem akarom bántani ezt a férfit, hisz megvan neki éppen eléggé a baja! De! Sokan eleve azért vettek fel kölcsönt, hogy egy lakást vásároljanak, egy kis fészket, hogy legyen hol élni, családot alapítani...Nem autóra, nem nyaralásokra, nem luxusra.Csak azért, hogy legyen hol élniük! Sok tönkretett keményen dolgozó kisember került ki a szabad ég alá, hajléktalanokká váltak, öngyilkosok lettek, családok szétestek... S hát azért a jelentős részük még annyit sem keres, mint egy tanár. Ez a nagy magyar valóság!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
A CSOK az olyan hoztam is meg nem is...
Yoda69
@ila51: inkabb olyan, hogy ad egyet, de elvesz kettot.
Kata5210
@Yoda69: Még jóformán be sem vezették, de már vannak áldozatai. Csak azt nem értem, hogy a bank hibáját miért a kölcsönkérőnek kell megfizetni.
nemjoezigy
@ila51: @Yoda69: igazatok van! Ezt csinálta (sok) mindennel! pl egy-kettő: állítólag ingyen tanulhatnak 2 okj-s szakmát! De nem, mert nincs lehetőség, nem piacképesek, ...
E mellett a régi szakmákat nem fogadják el, csak, ha okj-sek. Ezek aktualizálása több mint 100ezer Ft! Melyik melósnak, álláskeresőnek van erre pénze? Ez is egy indok a sok betöltetlen álláshirdetésre!
Sok-sok ilyen van!
Egyébként szerencséje van ezzel a koeszos lakhatással, nekem a héten mondta fel a bank egy közjegyzőn keresztül a szerződésemet. Én hova megyek a 3 gyerekemmel és a 11 milliós tartozással. (ennél többet befizettem!)
Designer
"Harminckét évem elszelelt
s még havi kétszáz sose telt.
Az ám,
Hazám!"
nemjoezigy
Ezennel kérek minden jó érzésű embert, pártot, hogy érjük el azt, hogy ha már kilakoltatták a családot, akkor a további, -a bank által kiszámolt- összeget ne kelljen kifizetnie!
Mert miből fizetné, amikor albérletben kell laknia, és eddig sem tudott fizetni! (jó tudom, azért kell fizetnie, hogy a bankok és egyes emberek jól járjanak!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.