Miután a 2012-ben is jelentős buborékokat eregető sajtóetikai mocsár elöntötte az ATV-t is, megindult a kommunikációs és mozgalmi kihasználása a helyzetnek. Orbán mindjárt a kamu megjelenése után elrendelte a semmi alapos kivizsgálását. A Jobbik pedig felvonulást kezdett szervezni. Ami jó, mert legalább világosan látszik: a szélsőségesség minden időleges cukikampány dacára jellemző a pártra. Mert az mi más lenne, ha mondvacsinált indokkal, háború ellen menekülő emberek ellen szerveznek előítéletes vonulást. Mert az indok onnantól válik mondva csináltnak, hogy kiderült: Körmenden csak betűvetői fantáziaként jelentettek problémát a menekültek. Az is világos, hogy aki háború elől menekül az már csak a sokszor hivatkozott keresztényi kímélet okán is védelmet érdemel. Még akkor is, ha a menekültáradat alkalmas felforgató elemek, provokatőrök „átdobására” is. Ezek aránya azonban aligha magasabb, mint az ultráké a magyar népességben. Akik tehát globálisan, mindenkit összemosva, a...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@moiszikf: Valószínűleg nem. De egy kísárletet megérne.
Viszond mondd. Attól, hogy ezek a rasszista humanoid létformák ott vonulnak, attól vége lesz a háborúnak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@moiszikf: Tévedsz. A valós kérdés az, hogy aki egy háborús területről menekül, annak joga van -e menekülni és másutt menedéket kérni. Ez egy valós emberiességi és morális kérdés.
Erre Schmidt Mária lényegi válasza az volt, hogy menekülni sincs joga. A jobbik válasza az, hogy mindenki takarodjon a pi...ba, és mi az, hogy bárki is menedéket kérjen. Orbán válasza az, hogy joga van, de lehetőséget nem ad rá.
Nos, miután mindezen figurák különben tökig himbálják a kresztet, és a keresztény kulturára hivatkozva mondják mindezt, egytől-egyig morális nullák.

A morális kérdés után lehet feszegetni számszaki és biztonsági kérdést. Amire az előzőből következik a válasz. Egyedi viszgálat, egyedi lehetőségek. Mivel jelenleg a Fidesz_jobbik tengely kollektív és kollektíven rasszista választ ad, alkalmatlan a kérdés megválaszolására.

Amikor a menekültek ügyét megoldottuk, mint morális és egyedi elbíráláson alapuló kérdést, akkor jöhet annak a vizsgálata, hogy a menekülthullám következmény. Következménye a háborúnak. A további menekülhulámokat nem kerítéssel és lózungokkal, hanem a háború befezésével lehetne leginkább megelőzni. Ehhez a magyar kormányzat semmivel nem járul hozzá. A diktátornak ugyanis kellenek a menekültek. Akár Orbánnak, akár Vonának hívják.

Pedig a gárdákat szívesen látnám,Szíriában. Csak ugyebár a hatos villamoson egyszeűbb feszíteni, meg rendőri védeken árnyékában Körmenden botorkálni, mint ott, ahol esetleg vissza is ütnek.
Toby
@moiszikf: Miért, újfasiszta vagy - nem régi ?
moiszikf
@GeoCravker: Egyetértek, először a morális alapoknál kell kezdeni. Ehhez viszont tisztán látni kell, h a beözönlők 75%-ának köze nincs a háborúhoz. Na, velük mi legyen? Nekik mihez van joguk és velük szemben létezik-e jog?
Toby
@moiszikf: Szerencséd van, éppen irják össeze a hazai nácikat a Moszad számára, hogy ne csak a palesztinokkal legyenek elfoglalva.
moiszikf
@Toby: Ez roppant érdekes! És ki számít nácinak? Lesz új a nap alatt, vagy a régi módszert porolják le? „Wer bei mir nazi ist, bestimme ich!“

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.