Az LMP szerint a 2017-es adótörvényekben radikálisabb beavatkozásokra van szükség, mert a gazdaság függővé vált az autóipartól, a társadalom pedig kettészakadt.

Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek azt mondta, túl kicsi az adócsökkentés hatása, mivel annak mértéke 100 milliárd forint, miközben luxusberuházásokra ennek többszörösét költi el a kormány.

Hangsúlyozta, hogy a gazdaság az autóipar teljesítményétől függ, a kis- és középvállalkozások csak a töredékét kapják az uniós támogatásoknak a multinacionális cégekhez képest, a társadalom pedig kettészakadt: kevés számú gazdagra és egyre több szegényre.

Emiatt az LMP azt javasolja, hogy terjesszék ki az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentését, vezessék vissza a többkulcsos, sávos adózást és tegyék adómentessé a minimálbért.

Schmuck Erzsébet elmondta ugyanakkor, hogy több pozitív elem is van a következő évi adócsomagban, ezek közé sorolta a kkv-k adóterheinek csökkentését, a beruházási adókedvezményt és az egyes alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Orbán a gazdagoknak kedvez! A megélhetési létminimum alatti béreket nem is lenne szabad megadóztatni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.