Nagy tételben vásároltak fel az MNB alapítványai olyan könyveket, amelyeknek a kiadását is ők finanszírozták – írja a Népszabadság. Érdekesség, hogy a könyvek szerzői kuratóriumi tagok, mint például maga Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

A Népszabadság értesülései szerint, összesen 2500 példányt vásárolt a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) Matolcsy György jegybankelnök a Heti Válaszban 2002 és 2013 között megjelent írásainak válogatásából.

A testület a közzétett jegyzőkönyvek szerint előbb 2014 júliusában rendelt ötszáz példányt 4 millió 170 ezer forintért – vagyis nagyjából 8340 forintért darabonként –, majd szeptemberben újabb kétezer példányt vásárolt nagyjából tízmillió forintért azzal a céllal, hogy a kiadványokat átadja felsőoktatási intézményeknek, továbbá hogy bővítse saját referenciakönyvtárát. Ekkor a darabonkénti ár már csak ötezer forint volt.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
1 év múlva a Lenin összessel egy polcon lesz, még olyan se lesz aki időnként leporolja))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
Igazán jó könyv lehet, ha ennyire fogy!
Kutyuska
@nusika: Annak idején Spártában már felvitték volna Taigetoszra. A 21. században Magyarországon pedig a Nemzeti Bank elnöke. Röhejes és egyben nagyon elszomorító.
eugen4402
@sgyuri2003: Valami hasonlót akartam írni, bár a slusszpoént kipontoztam volna.
Ez valami új dolog: a megélhetési tudathasadás. Kerestetek magamnak egy írástudó kisiparost, akinek diktafonra mondok másfél-órányi sódert, a többit szedje össze innen-onnan, és készen van a könyvem. A másik énem kiadja az opust, a harmadik énem megveszi és terjeszti és így tovább, de a végén kell lennie egy énemnek, aki dollárra váltja az egészet, mert csak akkor lesz értelme a másfél órás kemény munkámnak...
percsi
Helyes! Idén 5000 példányt, jövőre 10000 példányt fog vásárolni. Megteheti!
kukac50
Az igazságszolgáltatás mit csinál ilyenkor? Hokizik a gatyába.
csetere
@nyanya001: Ez nagyon találóóóóóóóó...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.