A tisztánlátás és a jövőre vonatkozó tanulságok érdekében jó lenne, ha más áldozatok is beszélnének – ezt írja Facebook oldalán Lévai Katalin, szociológus, író azzal kapcsolatban, hogy megszólalt Kiss Lászlóék áldozata.

Szerinte ez segítené a sorstársaikat a trauma feldolgozásában.

Lévai Katalin: Beszéljen a többi áldozat is!

A volt esélyegyenlőségért felelős miniszter szerint fontos lenne az is, hogy derüljön ki az igazság: kik, miért és hogyan segítették az életvitelszerűen erőszakoskodó élsportolókat abban, hogy enyhe büntetéssel megússzák, illetve, hogy kikerüljenek a börtönből.

"Takáts Zsuzsanna empatikusan beszélt az elkövetők családjairól. Ők vajon mit gondolnak, hogyan éreznek az üggyel kapcsolatban?"

- teszi fel a kérdést Lévai Katalin.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

WF
Jó lenne, ha Zsuzsanna bátorságán felbuzdulva mások is kiteregetnék a szennyest, hogy tiszta vizet lehessen önteni a pohárba - azaz az úszómedencékbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
Nem, kedves Katalin, csak az "lépjen a fényre", aki felméri a mostani cselekedetének következményeit. Aki most megszólal, nem csak a fiatal Kissék jellemrajzához járul hozzá, hanem a saját férje, gyerekei, unokái, menyei-vejei előtt is megváltozott színben tűnhet fel. 50-60 évvel ezelőtti történeteket felesleges felkavarni, viszont arra érdemes volna figyelni, hogy mi történik _ma_ az élsportolók háza táján, és nem csak az úszóknál. Mert ne higgye senki, hogy a most széles körben pertraktált eset óta semmi nem történt...
Nil
@glorianna: sajnos igaz, hogy ezt családi támogatás nélkül nem lehet végig csinálni. Ezek az élmények elásva lettek, nem feldolgozva. Aki kl mellett kardoskoik, az lehet hogy maga is erőszaktevő, ezért érdeke hogy kl-t felmentsék,mert akkor ő sem bűnös ...
human
@Nil: A pénz számolva, az asszony verve jó. Van aki ebben hisz és teljesen más státuszt képzel egy nőnek, mint ami ma általában elfogadott. Mintha a kormány is ebbe az irányba próbálná terelni a közvéleményt. Ahogy kormányunk egyik új alsósoknak szánt olvasókönyvében olvasható:
"Én azt megteszem,
Katát elveszem,
Ő dolgozik, én meg alszom,
Este megverem."
Nil
@human: Jézusom!
Erre kell a hittan oktatás is, nem műveltséget adni.
1magyar
Azt kellene figyelni kit keresnek meg azzal fenyegetve, hogy ne szólaljon meg! Lehet, hogy megfélemlítik őket, mert ők tudják kik voltak azok a nők.
human
@Nil: Kapaszkodj meg! Ez a "Cifra palota" című verj utolsó versszaka.
www.fsz.bme.hu/mtsz/dalok/dal0466.htm

Mi is tanultuk ezt a dalt kiskorunkban. De úgy néz ki, hogy az átkos rendszernek több erkölcsi érzéke volt, mert soha nem tanították az utolsó versszakot. A fidesz ebben is jobban teljesít.

Egyébként nem is értem, hogy kerül bele a versbe. Teljesen elüt az első két versszaktól. Mintha nem is ahhoz tartozna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.