A Magyar Narancs interjút készített Palkovics László oktatási államtitkárral. Megkérdezték tőle, hogy mit szól a földrajztudósok, fizikusok, kémikusok tiltakozásához a szakképzés átalakításával szemben?

Ezt a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kell megkérdezni, ők egy meghatározott piaci igény alapján alakították így a rendszert. Az adott szakképesítéshez tartozó tárgyat – például gépészeknél a fizikát – továbbra is úgy fogják tanulni, hogy abból akár emelt szintű érettségit is tehessen a tanuló. Kérdés, hogy a többi természettudományos tárgy kikerülése jó-e vagy sem. Én támogatnám, hogy akár egy összevont science tantárgy keretében megmaradjanak.

Az is kiderült, hogy hiába az Emmi adja ki ezeket a rendeleteket, a Nemzetgazdasági Minisztérium dolgozza őket ki. 

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat vegulis igaza van palkovicsnak , mert ossze lehet onteni a huslevest is a toltottkaposztaval, makostesztaval, csokifagyival es a frissen fogott osztrigaval, mert ezek kulon-kulon nagyon jo kajak, de nezze meg, hogy mi jon ki belole...

(az, hogy "belole" mi jon ki, mar 10 perc utan is jol lathato lesz a budin... Lavort vigyen azert magaval, mert ez az elegy folul is ki fog jonni, nemcsak alul... Kb. a diakok gyomrat is ennyire fekudne meg ez a rendkivuli eszre vallo otlet...)

merthogy ez csak egy otlet lehetett neki a reggeli sz@ras kozben, az tuti, mert esszel kitalalni, vegigvezetni egy gondolatot egy fide$$-es sem kepes...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nagy Mária
Lesz még ez rosszabb is. Én szóltam. Az utolsó órán is túl van az oktatás állapota.
Minket pedagógusokat széttapostak. Ha a szülők és felelős civilek nem veszik a kezükbe a helyzet rendezését sűrgősen, lemondhatunk gyermekeink, unokáink jövőjéről.
Dr plágium
Rövien ez egy hülye :) agy nélkül született!
Kutyuska
Jobban tenné Palkovics, ha sürgősen keresne egy logopédust aki megtanítaná beszélni.
Gondolkodni attól még nem tudna, de legalább nem kaparnám a falat, amikor belekezd a motyogásba.
egyvandor
Miért nem töröltetné el ezeket a tantárgyakat? Ha már suttyó akkor vállalja be!
Pálinkafőző Rézüst
@egyvandor: mer' a vezír dönt! Ezek csak csicskák, és strómanok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.