Politikai blöffnek tartja Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, hogy a szocialisták több mint százezer összegyűjtött aláírásra hivatkozva azt kérik, hogy az általuk támogatott kérdésekről a kvótareferendummal egy napon legyen népszavazás.

A politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a szocialisták javaslata

"a törvények abszolút nem értését mutatja, sőt az MSZP elnök-frakcióvezetője nyílt és tudatos törvénysértésre szólította fel a parlamentet".

A Fidesz frakcióvezetője teljes képtelenségnek nevezte, hogy a népszavazásokat egyszerre írják ki, ezt ugyanis a törvényi határidők nem teszik lehetővé.

"Az egész ügy kizárólag arról szól, hogy a szocialisták kétségbeesetten próbálják összekeverni a különböző népszavazási kérdéseket, mert szemmel láthatólag nekik nagyon kellemetlen az az álláspont, amelyet képviselnek (...), nevezetesen, hogy kifejezetten bevándorláspártiak"

- mondta Kósa Lajos.

Az MSZP az állami földek eladásának tilalmával és az állami cégvezetők bérplafonjával kapcsolatos népszavazásokhoz gyűjt aláírásokat.

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy a parlament hétfőn a házszabálytól eltérve úgy döntött, még ezen az ülésén – várhatóan kedden – határoz a kényszerbetelepítési kvótáról szóló, a kormány által kezdeményezett népszavazás elrendeléséről. Megjegyezte, hogy a "bevándorláspárti, migránspárti" balliberális oldal elutasította a kezdeményezést.

A frakcióvezető szerint a referendum tétje az, hogy az Európai Unió kényszerítheti-e a magyarokra arra, hogy olyan tömegekkel kelljen együtt élniük, akiket nem ismernek.

A politikust megkérdezték arról, hogy a DK – Kiss László volt úszókapitány 50 évvel ezelőtti szexuális zaklatási ügye miatt – a versenysportban előforduló testi és lelki bántalmazásokat, szexuális bűncselekményeket vizsgáló bizottságot állítana fel. Kósa Lajos képtelennek nevezte a DK felvetését. Kiss László ügyére utalva azt mondta:

egy 50 évvel ezelőtti esetről van szó, amelyre a büntetést kirótták, azt teljesítették.

Szerinte az egy "rendkívül bántó sugalmazás" a sportvilágra nézve, ha egy 50 évvel ezelőtti ilyen ügyet kiragadva akarnak bizottságot felállítani a versenysportban előforduló bántalmazások kivizsgálására.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Egyértelmű volt, hogy nem fognak belemenni és mindenféle szarral riogatnak amiről holnapra kiderül, hogy kamu.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Toby: Pontosan ezért nem beszélnek róla.
Bringás
Miért riogatás az, ha leírják, mit is vallanak a baloldali politikusok a bevándorlásról?
Desischado
lalának már megint elgurult a gyógyszere?
kukac50
Ha adnak kölcsön pénzt letelepedési kötvényért,akkor jöhetnek Kósa úr?
Azok fizessék vissza a kötvények értékét akik a hasznot eltették!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.