A Demokratikus Koalíció kezdeményezte, hogy a parlament alakítson vizsgálóbizottságot, történnek-e a sportban ma is olyan durva, erőszakos cselekmények, mint a Kiss László és társai által az 1960-as években az uszodában elkövetett nemi erőszak. Több más párt is támogatta az ötletet, amelyről megkérdezték Kósa Lajost, a Fidesz frakcióvezetőjét is, aki a következő, nehezen értelmezhető választ adta:

Bármilyen esetben, ha ön egy földön fekvő emberbe belerúg, akkor a rendőrség letartóztatja könnyű testi sértésért minimum. De egy labdarúgó meccsen, adott esetben ezért lehet, hogy még szabadrúgás sem jár. Mert a bíró úgy ítélte meg, hogy az eset olyan, ami miatt mehet tovább a játék.

A DK szerint Kósa ezzel arra akart utalni, hogy „szerinte a versenysportba a sport szabályai szerint beleférhet a csoportosan elkövetett szexuális erőszak”.

Több parlamenti párt máris firtatja, hogy ez a Fidesz hivatalos álláspontja-e az ügyben.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

WF
Lajos már megint domborított! Miért nem dugják el ezt a kretént valahová? Szinte minden megszólalása egy gyöngyszem - azoknak akik szeretnek a zsindelyfejű fidesznyikek 60-as IQ-jú nyilatkozatain csámcsogni. Valszeg soha nem volt észkombájn, de amíg Debrecenben polgármesterkedett, még használható embernek tűnt. Az utóbbi években nagyon látványosan leírta magát. Szomorú, hogy Viktorunk nem tűr meg maga mellett ezeknél értelmesebb, és vele vitatkozni képes kádereket. Igazából ezzel saját maga alatt vágja a fát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@eszegfu: Sok ilyen legenda keringett egykor. Nagy részük persze csak népköltészet. Akitől hallottam, nem hazudós ember hírében állt, nyugodjék békében.
eszegfu
@eugen4402: Igen, a Kádárhoz füződő egyszerü gondolatok ma már ugy "keringenek", mint Mátyásról az igazságos királyról... Nem tudom O.V-ről lesznek majd hasonló, megszivlelendő "legendák":!:)))
eugen4402
@eszegfu: Óóóó, ebben egészen biztos vagyok, hogy lesznek majd, akik könnyes szemekkel emlékeznek jótevőjükre, hacsak nem vesztik el pókeren vagy ruletten a tőle kapott adománybirtokot. Bár, ha rossz a lapjárás, ultin vagy snapszlin is elbukhatják a XXI. századi dzsentrik az "ősi családi birtokot"...:-)))
eszegfu
@eugen4402: Istenkém...de szép "életkép"!:)))
eugen4402
@eszegfu: Hát még ha folytatnám! (Pl: " a báró ekkor lassan felállt az asztal mellől, halkan elnézést kért, és kilépett a súlyos bársonyfüggönyök között. Alig egy perc múlva hatalmas dörrenést hallottunk, kirohantunk, de már nem tudtunk segíteni...")
human
Kósa magyarázata akkor is félrement, ha nem a nemi erőszakra reagált. Vagy alapjában nem érti miről van szó, vagy direkt félreérti. Azzal senki nem vitatkozik, hogy a fociban van gáncsolás, ahogy azzal is nehéz vitatkozni, hogy a karatéban vannak ütések, rúgások. Nehéz is lenne egy küzdősportot fizikai erőszak nélkül elképzelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.