Csak a népszavazás állíthatja meg Brüsszelt, mert "ott elhatározták, hogy (...) ezt a kényszerbetelepítést, ezt a kötelező kvótát ráerőltetik a schengeni országokra" – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Németh Szilárd, akit annak kapcsán kérdeztek, hogy az Országgyűlés kedden elrendelte a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazást, azt mondta: Brüsszelben akarják eldönteni, hogy a magyarok kikkel éljenek együtt, de ha nem alakulna minden a terveik szerint, pénzügyi szankciókat léptetnének életbe.

Úgy fogalmazott: míg egy be nem fogadott illegális migráns után 78 millió forintot kellene fizetni, az Európai Unió "egy magyarra egymillió forintot fordít" a 2013-2020-as ciklusban, ami szavai szerint "elképesztő és arcátlan".

Az Európai Bizottság múlt szerdán elfogadott javaslata szerint fejenként 250 ezer euró (77,7 millió forint) "szolidaritási hozzájárulás" fejében tagadhatnák meg ideiglenesen az uniós tagállamok, hogy részt vegyenek a menekültek automatikus elosztásában.

Németh Szilárd kiemelte: a kormány nagyon erős eszköznek tartja a népszavazást, és fontosnak, hogy a parlamenti döntés mellett az emberek akarata is megjelenjen. Jelezte: szerinte legkorábban ősz elején lehet referendum a kérdéstől.

A Fidesz alelnöke kitért arra is, hogy MSZP eddig is a bevándorlók pártján állt, és ellenezte a kormánynak az illegális bevándorlás megállítására tett intézkedéseit. Hozzátette: a kérdésben felül kell emelkedni a pártpolitikai szempontokon, és ha ez sikerül a Jobbiknak, akkor "nem fog úgy viselkedni, mint a szélkakas", mivel korábban Vona Gábor pártelnök is a népszavazást támogatta.

A népszavazási kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
egy ilyen némethszilárd típusú bluggyhalat szerintetek pikkelyezni kell vagy nyúzni, mielőtt rábassza az ember a grillrácsra?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
christike
Ja! Brüsszel meg majd behodol nem?! ökörség!
justhpeter
Németh egy "hule kocsog" (By Pákó). Brüsszel szépen levonja a lóvét a nekünk járóból és röhög a markába.
simmering73
"...az Európai Unió "egy magyarra egymillió forintot fordít" a 2013-2020-as ciklusban, ami szavai szerint "elképesztő és arcátlan".
Tudod mi az elképesztő, te véglény? Az hogy még nem lógtok a lámpavason.
sziha
Meg mindig nem betelepitesre ker a Zunio, hanem befogadasra... De ugy nem lenne ellenseg... Egybites egyedek ezek...
Szókrakész
Mielőtt még mindenkinek félrehordana a klaviatúrája!!!

Itt sima betelepítés folyik.
Ausztriában a családi pótlék európaiaknak 178 Euro.
A menekült gyerek, akinek a szülei egy percet se dolgoztak az EU-ban azonnal a 835 eurós "mindestsicherungot" kapja családi pótlék helyett. Plusz a szülők detto.
Egy török vagy bármilyen nem eu-s 4+ gyerekre azonnal HÁZAT kap lakhatásként, míg az osztráknak még a tanácsi lakást se utalják ki.

Akkor hol élünk már?!?!?!?!
Kérdem én!!!

És ezt mind Brüsszel diktálja.
Szókrakész
A faxra "harcoltok", mikor elolvasás nélkül aláírtátok a Lisszaboni Szerződést.
A magyar qrmány volt a legelső, aki az összes "ellenzéki" párttal összhangban azonnal alákarcoltátok.

Szerintem még a magyar fordítás se volt meg, de ti azonnal, mint jó csicska egyből reagáltatok.
SEGGET NYALTATOK, BEHÓDOLTATOK!!!

Most meg itt játsszátok a végvári vitézet???

Elmentek a büdös...!!!
Pont oda!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.