Szakácsiban, egy alig 180 fős lakosú kis csereháti faluban próbáltunk utánajárni, miket főznek maguknak azok, akik jóval a létminimum alatt élnek. Magyarországon nem kevesen vannak: a Policy Agenda április közepén közzétett kutatása szerint tavaly a lakosság több mint 41 százaléka élt a létminimum alatt. Babos tészta, túrós tészta, rántott lé vakaróval, ilyen ételek jutnak a szegények tűzhelyére. Aki közmunkás, annak gyakrabban kerül hús, de az is inkább csak vakaróval. Körbenézett az Abcug Szakácsiban, ki mit tud főzni hó végén. Paszulyleves, tojás nélküli tészta. A krumpli a második étel! Krumplimackó Rántottlé vakaróval, töltelékleves. Rántott gomba, gombapörkölt. Az erdőn megszedjük, ha szezonja van. Mi értjük a gombát: tinóru, harmatgomba, csupros gomba, tövisalja…” – így Attila. “Sós krumpli, szalonna, hagyma, vakaróval, az a kedvencem” – mondja Natasa.

Forrás: kepek.444.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
@Perwool: finom , néha sütök , ha többen vagyunk itthon
Perwool
@ila51: Melyiket a sajátodat vagy a hacsapurit? (érdemes megkóstolni)
ila51
@Perwool: A hacsapurit...szeretem a különleges ízeket
eugen4402
@Perwool: Köszi a hacsapuri receptet, adtál egy házi feladatot,mert ezt meg kell kóstolnom. Majd Aram Hacsaturjanról mindig eszembe jut, így nem felejtem el...:-)
Perwool
@eugen4402: azt elfelejtettem írni a darált húst megdinsztelem.
eugen4402
@Perwool: Képzeletben darált, főtt füstölt sonkával tölteném, és ecetes reszelt tormát is tennék az asztalra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.