Az adóemelés kormányának nevezte a kabinetet az MSZP vezérszónoka a jövő évi adótörvényekről szóló javaslat pénteki, parlamenti vitájában. Burány Sándor azt mondta, a gazdagok adója csökken, a szegényeké viszont emelkedik, ami elfogadhatatlan.

Az ellenzéki képviselő örömét fejezte ki egyes élelmiszerek áfájának csökkentése miatt, az intézkedést azonban nem tartja elégségesnek, azt további termékekre terjesztené ki.

Burány Sándor szerint a kormány csak bizonyos területeken volt "bátor", például kastélyfelújítások adótámogatásában. "Ennél kicsit szerényebben kéne ezt csinálni" – mondta, jelezve: nemrég a miniszterelnökhöz köthető emberek vásároltak kastélyokat, akik szerinte akár több tízmilliárdnyi adókedvezményt is kaphatnak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Az ilyen észrevételek közzététele is feladata az ellenzéknek!
Persze sokkal hitelesebb lenn, ha a jobb oldali ideológiát valló pártok vádaskodására megfelelő múlt feltáró bevallásokat is tennének.
Ezen a "...a gazdagok adója csökken, a szegényeké viszont emelkedik..." kijelentésen nincs csodálkozni való, mert ez a jobboldali ideológia alapja!
Hogy miért szavaztak az igazán dolgozók ezekre? Mert sajnos az elődeik, a nem jobboldali, kizsákmányolást valló ideológiát képviselő pártok is nyerészkedtek a dolgozókon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.