Tegnap lezárult a Kiss-ügy. Legalább is az eddig koncepciós pert emlegető, váltig tagadó "nemzeti hős" vonatkozásában, aki beismerte, hogy a korábbiakkal ellentétben mégis elkövette a nemi erőszakot.

Laci bácsi manővereiből mindannyian profitáltunk. Az áldozat, aki enélkül nem kényszerült volna arra a bátor kiállásra, ami végül a bocsánatkérést meghozta. Az (egy) erőszakoló is nyert: nem kell tovább hazudoznia, így már emelt fővel távozhat a történelem ganédombjára.

És persze mi, a "nemzeti hősök" eszményétől is elaléló, csúszó-mászó ország is nyertünk egy kicsit. Megint távolabb kerültünk egy tekintélyelvű törzsi államtól, és megint közelebb ahhoz a nézethez, amely szerint néhány plecsni vagy a meglett kor nem olthat ki semmilyen ocsmányságot. A bűnt megbocsátani meg lehet, kiváltani, elhazudni nem.

(Jól jön majd még ez a tanulság, amikor a Kissnél is nagyobb nemzeti hőseinket kell rádöbbenteni arra, hogy azért, mert infláció, még nem lophatnak maguknak közpénzt.)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
És kösz Laci bácsi!
Tanítványaid között több olimpiai, világ- és Európa-bajnok is volt (pl. Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes, Güttler Károly és Batházi István).
Szövetségi kapitányi munkád alatt lett olimpiai bajnok Czene Attila, Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes, Gyurta Dániel, és szerzett három ezüstérmet Cseh László

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél